Patru bune practici de măsurare care vă vor ajuta să profitați la maximum de orice osciloscop pe care îl aveți

Home/Aparatura de Laborator/Patru bune practici de măsurare care vă vor ajuta să profitați la maximum de orice osciloscop pe care îl aveți

Pentru a începe anul nou corect, vom vorbi despre patru „cele mai bune practici” de măsurare, care vă vor ajuta să profitați la maximum de orice osciloscop pe care îl aveți. Acestea sunt importante atunci când efectuați orice tip de măsurare – și inainte de toate incepeti cu cele patru intrebari de mai jos:

Patru întrebări de pus atunci când efectuați orice măsurare:waverunner9000-right-angled_5564
1. care este rezultatul asteptat?
2. sunteți conștienți de condițiile și limitările setărilor de măsurare?
3. de ce faceti măsurarea?
4. este măsurarea conformă cu ceea ce vă așteptați?
  1. Anticipați rezultatele

Înainte de a face orice măsurare, anticipați rezultatul așteptat deoarece acesta este cel mai important mod de a identifica dacă există o problemă potențială.

  1. Dezvoltarea „conștientizării situației”

Conștientizarea situației constă în ceea ce face sistemul dvs. de măsurare, precum și ce poate afecta măsurarea în mediul de laborator. Sistemul de măsurare este osciloscopul plus sondele și interfața cu dispozitivul dvs. testat. Doriți să fiți conștienți de condițiile și limitările întregii setări de măsurare. De exemplu, cum este conectat? Ce tipuri de artefacte și anomalii ar putea rezulta din metoda dvs. de conectare și la care e necesar să fiți atenți ca indicatori ai unei probleme? Ce artefacte și anomalii puteți exclude ca rezultat al zgomotului din mediul înconjurător sau al zgomotului datorat configurării de testare față de o problemă cu dispozitivul testat (DUT)?

waverunner9000-embedded_5519

osciloscop Waverunner 9000

Oricât am dori să fie altfel, nu există un instrument de măsurare perfect. Totul are o limitare. Este necesar să fiți conștienți de caracteristicile dispozitivului dvs. testat (DUT) și de modul în care aceste caracteristici se compară cu limitările sistemului dvs. de măsurare. Când performanța dispozitivului de testat (DUT) se apropie de acea graniță, atunci este necesar mai ales să acordați atenție potențialelor artefacte. Pe orice osciloscop, este necesar întotdeauna să fiți conștienți de trei specificații cheie și de modul în care acestea vor fi afectate de bitrarea / frecvența și amplitudinea semnalului pe care îl măsurați:

Lățime de bandă
Rezoluția orizontală și rata de eșantionare
Rezoluție verticală

De asemenea, este necesar să fiți conștienți de modul în care modificarea setărilor de control, cum ar fi nivelul declanșatorului, baza de timp sau scala verticală, va schimba performanța instrumentului.

3. Știți de ce efectuați măsurarea

A treia cea mai bună practică esențială de măsurare este să știți de ce efectuați măsurarea. La ce întrebare încercați să răspundeți? Ce veți face cu acea măsurare? Datele brute rezultate din măsurători pot consta în milioane de puncte de date. Ceea ce trebuie să faceți este să luați toate acele date măsurate și să le condensați în câteva numere importante care caracterizează acea măsurare – cunoscute sub numele de „cifre de merit” – pentru că acesta este în cele din urmă ceea ce veți folosi pentru a răspunde la o întrebare de proiectare sau pentru a decide asupra unei acțiuni. fig-3

4. Efectuați cât mai multe teste de verificare

Scopul de aici este să vă asigurați că rezultatele dvs. sunt în concordanță cu alte măsurători. Efectuați fiecare măsurare la care vă puteți gândi pentru a testa înțelegerea măsurătorii. Cu cât mai multe teste în care rezultatele sunt în concordanță cu ceea ce vă așteptați să vedeți, cu atât veți avea mai multă încredere în înțelegerea dvs.

*sursa blog.teledynelecroy.com 

Osciloscoape Teledyne Lecroy 

Seria WaveSurfer 4000HD

Tehnologia HD4096 asigura  rezoluție verticala de 12 biți la banda de frecvența de 1 GHz, folosind orice rata de eșantionare (fără nicio limitare)

Seria WaveRunner 9000

Seria HDO

Seria WavePro

Discuta cu specialistul nostru

Project Manager Cristina Rusei

0732 810 674

   sigiliu-fundal-transparentacr

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Aparatura de laborator > Osciloscoape.
2023-11-07T14:15:04+00:00