Măsurarea rezistenței de izolație (IR)

Măsurarea rezistenței de izolație (IR) este un test cantitativ care indică eficacitatea izolației electrice a unui produs. Aplicațiile includ cabluri, transformatoare, motoare / generatoare, întreruptoare și treceri. Testele obișnuite de izolație sunt „testul punctual”, un test IR de 1 minut și un test de indice de polarizare (PI) de 10 minute, unde PI este raportul R10min / R1min și este independent de temperatură.

Noile instrumente pentru măsurarea rezistenței de izolație dinseria-s1
Seria S1 Megger constau dintr trei modele de 5 kV, 10 kV și 15
kV numite S1-568, S1-1068 și S1-1568. Aceste instrumente de
vârf se adresează companiilor de utilități electrice și de servicii
care lucrează pe piețele de producție, transport și distribuție.
Curentul de încărcare de clasă, rejecția zgomotului electric și
filtrele software fac din seria S1 cele mai avansate instrumente
de măsură a rezistenței de izolație cu CC din prezent.

Productivitatea instrumentelor este punctul central al noii serii
S1, care oferă încărcare rapidă a bateriilor și funcționare de la o
sursă de curent alternativ atunci când bateria este descărcată.
O interfață intuitivă cu utilizatorul asigură un mod de utilizare
rapidă a testerului. Simplitatea funcționării este realizată cu
două comutatoare rotative și un afișaj mare cu iluminare din spate, care permite afișarea simultană a mai multor rezultate. Un ghid grafic de pornire rapidă este furnizat pe capacul fiecărui instrument pentru a ajuta utilizatorii la prima utilizare. 

Siguranța în funcționare este asigurată, modelele de 5 kV și 10 kV sunt clasificate CAT IV 600 V până la 3000 m, iar S1- 1568 de 15 kV la CAT IV 1000 V până la 4000 m. Producătorii de echipamente și centrele de service vor aprecia funcția de telecomandă care le permite să automatizeze măsurarea rezistenței în fabrica, la fel ca și tehnicienii din stațiile care doresc să facă măsurători de la o distanță mai convenabilă.

Seria S1 are un concept cu carcasă dublă, una exterioară dură pentru a proteja testerul de lovituri și picături și o carcasă interioară ignifugă. Gradul de protecție IP al carcasei previne pătrunderea umezelii și a prafului atunci când depozitați sau transportați instrumentul. Capacul are o geantă fixată de el, asigurându-vă că toate cordoanele de măsură rămân în permanență la instrument. Capacul este detașabil pentru un acces îmbunătățit la terminale.

Cinci domenii de tensiune prestabilite sunt furnizate pentru măsurarea rezistenței de izolație, plus un domeniu cu tensiune blocabilă setabilă de către utilizator. Testele de diagnoză preconfigurate includ indicele de polarizare (PI), raportul de absorbție al dielectricului (DAR), descărcare dielectricului (DD), tensiune în treaptă (SV) și testul cu rampă.

Memoria avansată include rezultate cu amprentă de dată / oră, înregistrarea datelor și rechemarea rezultatelor pe ecran. O interfață USB complet izolată sau o interfață Bluetooth integrată este utilizată pentru transferul sigur al datelor către software-ul de gestionare a activelor Megger; PowerDB Pro, Advanced sau Lite.
Cordoanele de test sunt izolate dublu cu cleme evaluate la 3 kV echivalent cu 6 kV izolație simplă pentru setul de cordon mediu și 5 kV echivalent cu 10 kV izolație simplă pentru clema mare. Cordonul de 15 kV este izolat la 15 kV. Cititi mai mult […]prospect seria s1

*sursa Megger

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Testere electrosecuritate > Testere de izolatie / megohmetre.

Discuta cu specialistii nostri despre aplicatiile la care poti folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr


							
2023-11-07T12:32:12+00:00