Detectarea cu usurinta a descarcarilor partiale cu FLUKE II910 camera profesionala cu ultrasunete

Home/Marimi Neelectrice/Detectarea cu usurinta a descarcarilor partiale cu FLUKE II910 camera profesionala cu ultrasunete

Descărcările parțiale pot fi periculoase și costisitoare dacă nu sunt localizate și detectate devreme. Descărcările in materialul izolant si descărcările pe suprafață  sunt tipurile de PD care au cea mai mare probabilitate de a provoca daune echipamentelor sau de a crea arcuri electrice. Modul în care imagistica acustică este utilizată pentru a detecta scurgerile de aer comprimat și gaz prin sunet este similar cu modul in care imagistica acustică poate fi folosită pentru a detecta descărcările parțiale.

ii-910-1

Descărcările parțiale emit sunete în gama de frecvențe cu ultrasunete. Cu o cameră cu imagistica acustica de înaltă sensibilitate, precum Fluke ii910 camera profesionala cu ultrasunete puteți detecta și localiza cu precizie descărcările parțiale. Fluke II910 suprapune o hartă a sunetului deasupra unei imagini vizibile, ceea ce face simpla localizarea sursei.

Unde găsiți descărcările parțiale

În general, PD apare acolo unde este prezentă înaltă tensiune și defectele de diferite tipuri determină, în cele din urmă, ca o zonă de izolație tensionată electric să se defecteze. Descărcările in materialul izolant sunt rezultatul unei străpungeri in interiorul izolației. Descărcările pe suprafață indica izolația contaminata și sunt localizate în exteriorul izolației. Acestea pot apărea la echipamente de înaltă tensiune, cum ar fi sistemele de transmisie sau distribuție sau la echipamente electrice de înaltă tensiune, cum ar fi generatoarele sau motoarele.

Nu este necesar să aveți experiență cu imagistica acustică sau detectarea descărcărilor parțiale atunci când utilizați o camera profesionala cu ultrasunete Fluke ii910.

Utilizarea Fluke ii910 pentru testarea PD 

Pasul 1. Porniți. Porniți camera profesionala cu ultrasunete  Fluke ii910 ținând apăsat butonul de alimentare timp de cel puțin 2 secunde.

Pasul 2. Vizualizați meniul. Pentru a vizualiza meniul de instrumente, atingeți ecranul cu degetul. (Atingeți oriunde pe ecran în afara meniului pentru a ascunde meniul.)

Pasul 3. Mod de captură. Atingeți pictograma Mod de captură și selectați. Selectați Mod imagine, Mod video sau Mod PDQ.

Pasul 4. Creați folderul. Folosiți foldere pentru a vă organiza fișierele. Fișierele noi se salvează folderul de pe afișaj. Aveți opțiunea de a revizui fișierele după numele sau timp. Atingeți numele folderului care apare în partea de jos a ecranului. (Apare o listă de nume de foldere cu opțiunea Creați folder. Folosiți tastatura pentru a introduce un nou nume de fișier.

Pasul 5. Îndreptați camera in direcția dorita. Distanța ideală este de la 1 la 8 metri. Cu o linie de vizibilitate bună, sunt posibile distanțe mai mari – până la 21 de metri.

Pasul 6. Banda de frecvență. Folosiți banda de frecvență implicită ca punct de plecare.

Pasul 7. Detectați și capturați. Indiferent de modul de captare a imaginii, procesul este simplu. Îndreptați camera către o zonă de interes. Când zona de interes arată clar un punct sonor, apăsați butonul Captură.

Mod imagine. Apăsați butonul Captură pentru a salva fotografia. După salvarea imaginii, pe ecran apare o imagine mică (miniatură).Atingeți pictograma Imagine pentru a adăuga note, note foto sau etichete la imagine. (Se poate face mai târziu.) (Notă: modul imagine captează o fotografie statică a scenei cu imagini sonore suprapuse și o salvează în format .png sau .jpg.)

Mod video. Apăsați butonul Captură pentru a începe înregistrarea. Apăsați din nou butonul Captură pentru a opri înregistrarea și a salva videoclipul. (Se poate face mai târziu.) Atingeți pictograma Video pentru a adăuga note, note video sau etichete la videoclip.

Mod PDQ. Asigurați-vă că sunetul se află în zona circulară afișată. Apăsați butonul Captură pentru a porni. Camera va captura automat aproximativ 1,5 secunde de date.

Pasul 8. Transfer fișiere. Utilizați cablul USB furnizat pentru a conecta Fluke ii910 la computer. (O unitate USB este adăugată la lista unităților de pe computer.) Deschideți unitatea USB adăugată pentru a vizualiza imaginile sau fișierele video salvate. Copiați fișierele dorite pe unitatea de computer locală. Când transferul este finalizat, scoateți unitatea USB de pe computer.

Pasul 9. Opriți. Apăsați butonul de alimentare o dată. Atingeți OK pe ecran.

Raportarea descărcărilor parțiale

Odată ce toate imaginile și videoclipurile sunt transferate pe computerul dvs., generatorul de rapoarte online Fluke ii910 vă permite să creați rapoarte cuprinzătoare în câteva minute. Acestea pot fi distribuite managerilor sau altor tehnicieni de întreținere responsabili de soluționarea problemelor identificate. În plus, aceste rapoarte pot fi menționate după ce s-au făcut remedierile pentru a le verifica viabilitatea.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectrice > Camere de termoviziune.

Discuta cu specialistii nostri despre aplicatiile la care poti folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T12:21:30+00:00