Analizoare de energie şi pentru calitatea energiei electrice trifazate Fluke 430 seria II

Home/Analiza Calitatii Energiei/Analizoare de energie şi pentru calitatea energiei electrice trifazate Fluke 430 seria II

Analizor de energie 434 seria II
434Analizorul de energie Fluke 434 seria II este instrumentul ideal pentru monitorizarea energiei. Utilizând funcţia Calculator pierdere de energie, modelul 434 II măsoară costurile fiscale ale energiei irosite din cauza calităţii reduse a energiei. Această funcţie de cuantificare monetară identifică zonele în care se pierde cea mai multă energie din locaţia dvs., permiţânduvă să identificaţi soluţiile de economisire a energiei. Adăugaţi măsurători de bază ale calităţii energiei la restul beneficiilor şi obţineţi un instrument de depanare puternic.

 

Analizor de energie şi calitate a energiei 435 seria II
Consideraţi că analizorul de energie şi pentru calitatea energiei Fluke 435 seria II este poliţa dvs. de asigurare. Indiferent ce se întâmplă rău în locaţia dvs., cu 435 II sunteţi întotdeauna pregătit. Fiind echipat cu funcţii avansate privind calitatea energiei şi de cuantificare monetară, nu există probleme electrice pe care acest model să nu le poată rezolva.

• Funcţia PowerWave capturează valorile RMS şi vă435
permite să vedeţi fiecare formă de undă pentru a
determina modul în care interacţionează tensiunea,
intensitatea şi frecvenţa.
• Funcţia Eficienţa invertorului de energie măsoară
atât curentul CA, cât şi CC, la intrare şi ieşire, pentru
a monitoriza eficienţa invertoarelor dvs.
• Ca şi alte modele 430 seria II, 435 II este prevăzut
cu funcţia Calculator pierdere de energie, care va
cuantifica în valoare monetară energia pierdută din
cauza calităţii reduse a energiei, ajutându-vă să
reduceţi costul facturii la energie.

Video Logger Set-Up la Fluke 435-II

Analizor de energie şi calitate a energiei 437 seria II
437Analizorul de energie şi calitate a energiei Fluke 437 seria II este proiectat special pentru industria apărării
şi aeronautică. Modelul 437 II este prevăzut cu toate funcţionalităţile variantei 435 II, inclusiv funcţiile PowerWave, Eficienţa invertorului de energie şi un Calculator de pierdere a energiei, dar merge cu un pas mai departe măsurând până la 400 Hz. Capacitatea de măsurare la o frecvenţă mai înaltă este necesară pentru aparatele utilizate pe submarine, aeronave şi în alte aplicaţii de transport.

Analizoare de energie şi pentru calitatea energiei trifazate 430 seria II oferă tot ceea ce este mai bun în analiza calităţii energiei şi, pentru prima dată, introduc posibilitatea de cuantificare monetară a pierderilor de energie.
Modelele noi Fluke 434, 435 şi 437 seria II ajută la localizarea, predicţia, prevenirea şi depanarea problemelor de calitate a energiei în sistemele de distribuţie a energiei monofazate şi trifazate. În plus, aceste modele sunt echipate cu funcţii revoluţionare de măsurare a calităţii energiei şi a consumului de energie care ajută la  reducerea consumului de energie al locaţiei şi îmbunătăţesc performanţa şi durata de viaţă a echipamentelor electro-mecanice. Mai jos sunt prezentate scurte descrieri ale acestor funcţii noi.

Măsurare a puterii unificate
În trecut, numai experţii puteau calcula câtă energie se pierde din cauza problemelor de calitate a energiei; utilităţile puteau calcula costul, dar procesele de măsurare necesare nu erau disponibile electricienilor de rând. Cu ajutorul noii funcţii patentate de Putere unificată a modelului 430 seria II, puteţi utiliza un singur instrument mobil pentru a determina câtă energie este irosită şi pentru a calcula exact cât costă consumul suplimentar.
Sistemul de măsurare a puterii unificare patentat de la Fluke furnizează cea mai cuprinzătoare vizualizare a
energiei disponibile, măsurând:
• Parametrii energiei clasice (Steinmetz 1897)
şi IEEE 1459-2000
• Analiza detaliată a pierderilor
• Analiza dezechilibrului
Calculele acestor UPM sunt utilizate pentru a cuantifica costul fiscal al pierderii de energie cauzate de probleme ale calităţii energiei. Calculele sunt efectuate, împreună cu alte informaţii specifice locaţiei, de un calculator de pierdere de energie care determină în mod fundamental cât de mulţi bani pierde o locaţie din cauza utilizării ineficiente a energiei.

Captură de date PowerWave
Pentru unii utilizatori, schimbarea sarcinilor este una dintre cauzele problemelor legate de calitatea energiei.
Când sarcina este activată, curentul absorbit cauzează uneori căderea tensiunii până la un nivel care determină defectarea altor echipamente. Funcţia PowerWave disponibilă la modelele 435 şi 437 seria II permite utilizatorilor să captureze simultan tensiunea, intensitatea şi semnalele de frecvenţă , la o viteză ridicată, pentru a determina care interacţiune poate cauza probleme.
PowerWave nu se limitează la măsurările standard ale calităţii energiei; modul de captură rapidă a datelor
PowerWave permite caracterizarea dinamicii sistemului. Formele de undă pentru tensiune şi intensitate sunt capturate continuu, pe durata unei perioade specificate, şi sunt afişate foarte detaliat pe ecran. Forma de undă a energiei electrice este derivată apoi din aceste date. În plus, valorile RMS pe jumătate de ciclu pentru tensiune, intensitate, energie electrică şi frecvenţă pot fi memorate şi recuperate ulterior pentru analiză. Această funcţie este deosebit de utilă pentru testarea sistemelor de generare în stand-by şi a sistemelor UPS unde încărcarea fiabilă a sarcinii poate fi vitală.

Eficienţa invertorului de energie
Invertoarele de energie preiau curent CC şi îl transformă în curent CA sau vice-versa. Sistemele de generare pe bază de energie solară includ în general un invertor care preia curentul CC de la celulele solare şi  îl transformă în curent CA care poate fi utilizat. Nivelul de performanţă al invertoarelor se poate diminua în  timp şi trebuie verificat. Comparând energia electrică de la intrare cu energia de la ieşire puteţi determina  eficienţa sistemului. Modelele 435 şi 437 II pot măsura eficienţa acestor invertoare măsurând simultan curentul CC şi CA al unui sistem pentru a determina câtă energie se pierde în procesul de conversie.

400 Hz
Mărind frecvenţa energiei electrice la 400 Hz, transformatoarele şi motoarele pot fi mult mai mici şi mai uşoare
decât la 50 sau 60 Hz, ceea ce reprezintă un avantaj la aeronave, submarine, navete spaţiale şi alte echipamente militare şi instrumente portabile. Modelul 437 II capturează măsurătorile calităţii energiei pentru aceste
tipuri de sisteme electrice aeronautice şi militare.

Posibilităţi generoase de analizare a datelor
Analizoarele Fluke 430 seria II oferă trei modalităţi de analizare a măsurătorilor. Cursoarele şi instrumentele
pentru reglarea distanţei focale pot fi utilizate în timp real în cursul efectuării măsurătorilor sau „offline” pentru datele măsurate. În plus, măsurătorile memorate pot fi transferate către un PC cu ajutorul software-ului
inclus pentru a realiza analize personalizate şi crea rapoarte. Datele măsurate pot fi, de asemenea, exportate către programe obişnuite care utilizează foi de calcul. Stocaţi sute de seturi de date măsurate şi capturi de ecran pentru a le utiliza în rapoarte (în funcţie de capacitatea memoriei).

curenti-tranzitoriiUşor de utilizat
Datorită setărilor preprogramate şi ecranelor uşor de utilizat, testarea calităţii energiei este foarte simplă, exact cum vă aşteptaţi de la Fluke. Ecranul color de înaltă rezoluţie se actualizează la fiecare 200 ms şi afişează formele de undă şi schemele de conexiuni colorate conform standardelor din domeniu. Schemele de conexiuni, afişate comod pe ecran, pentru toate configuraţiile trifazate şi monofazate utilizate în mod comun vă ghidează cu privire la conexiuni.

Măsoară orice
Măsuraţi valorile pentru true-RMS, tensiunea şi intensitatea maxime, frecvenţă, căderi şi vârfuri, curenţi tranzitorii, întreruperi, energie şi consumul de energie, cererea maximă, armonici de până la 50, interarmonici, scintilaţie, semnalizarea prin reţea, tehnologia INRUSH şi dezechilibrul. Clasă de protecţie CAT IV 600 V şi CAT III 1000 V
Proiectate pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi echipamentul dvs., analizoarele Fluke 430 seria II şi accesoriile acestora sunt toate certificate astfel încât să respecte standardele stricte pentru utilizarea în mediile CAT IV 600 V şi CAT III 1000 V, precum conexiunile electrice şi prizele dintr-un sistem de distribuţie a energiei cu tensiune redusă.

Jurnal: înregistraţi detaliile de care aveţi nevoie
Este disponibilă înregistrarea pe termen lung a măsurătorilor MIN, MAX şi AVG (MEDIE), care poate fi configurată de utilizator, pentru până la 150 de parametri pe toate cele 4 faze. Memoria disponibilă este suficientă pentru înregistrarea a 600 de parametri timp de peste un an la o rezoluţie de 10 secunde sau puteţi captura variaţii mai mici cu o rezoluţie de până la 0,25 secunde. Funcţia de jurnalizare este accesată rapid prin intermediul butonului LOGGER, iar datorită configurării pas cu pas capturarea măsurătorilor dvs. importante este foarte simplă.

Afişarea automată a curenţilor tranzitorii
De fiecare dată când este detectat un eveniment sau o distorsiune a tensiunii, instrumentul se declanşează şi memorează automat tensiunea şi formele de undă ale curentului pe toate cele trei faze şi neutru. Analizorul
se va declanşa, se asemenea, când este depăşit un anumit nivel al intensităţii curentului. Astfel pot fi capturate sute de căderi, vârfuri, întreruperi şi curenţi tranzitorii. Puteţi vedea tensiuni tranzitorii de 6 kV la viteze de 5  microsecunde.

Monitorizarea sistemului: ecran de sinteză pentru calitatea generală a energiei
Modul MONITOR asigură afişarea unui panou de bord cu valorile pentru tensiunea RMS, armonici, scintilaţie,
întreruperi, modificări rapide ale tensiunii, vârfuri, dezechilibru, frecvenţă şi semnalizarea prin reţea. Panoul de bord este actualizat în timp real, indicând conformitatea fiecărui parametru cu limitele EN50160 sau cu propriile limite. Barele colorate prezintă în mod clar care parametri se încadrează în limite (succes) sau nu (eşec). În timpul unei sesiuni de monitorizare, puteţi detalia cu uşurinţă pentru a afla date mai amănunţite despre orice parametru, pentru a vizualiza şi captura tendinţa sa pentru un raport.

1

Vizualizaţi
datele înregistrate sub formă
de grafice şi
tabele.

Generaţi rapoarte şi vizualizaţi grafice cu software-ul de monitorizare a reţelei Fluke
Proiectat pentru a vizualiza rapid datele înregistrate, software-ul de monitorizare a reţelei inclus afişează toţi parametrii înregistraţi pentru tendinţele interactive. Generaţi un raport profesional cu ajutorul funcţiei „Editor de rapoarte” (Report Writer) sau copiaţi şi lipiţi imagini manual în documentul raportului.

2

Puteţi personaliza cu uşurinţă un raport,
selectând perioada de timp
şi măsurătorile
pe care doriţi
să le includă.

3

Creaţi rapoarte
profesionale
rapid şi uşor.

Discuta cu specialistul nostru

Project Manager Theodor Hera

0720 110 906

sigiliu-fundal-transparentacr

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Analiza calitatii energiei > Analizoare de energie.
2023-11-07T14:40:11+00:00