Beneficiile senzorilor de vibrații industriali

Home/Marimi Neelectrice/Beneficiile senzorilor de vibrații industriali

Monitorizarea vibrațiilor

fluke 3563

fluke 3563

Echipamentele rotative, cum ar fi ventilatoarele, suflantele și pompele, sunt deosebit de potrivite pentru monitorizarea vibrațiilor pentru identificarea și diagnosticarea defecțiunilor. Monitorizarea vibrațiilor folosește senzori și instrumente portabile de măsurare a vibrațiilor pentru a colecta date privind vibrațiile în timp ce mașinile funcționează în speranța de a detecta probleme înainte ca acestea să devină severe. Senzorii de vibrații industriali captează modificările în amplitudinea, frecvența și intensitatea vibrațiilor. Uzura normală, precum și alte probleme, pot schimba modul în care vibrează rulmenții, rotoarele, arborii și alte părți ale mașinii. Datele de monitorizare a stării în timp real colectate de senzorii de vibrații permit echipelor de întreținere să minimizeze întreruperile costisitoare de producție și să maximizeze timpul de funcționare. Sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a începe un program de întreținere predictivă. Senzorii de vibrații reduc, de asemenea, nevoia tehnicienilor de a petrece timp mergând de la un activ la altul. Atunci când senzorii sunt asociati cu software-ul, alertele setate pe baza parametrilor specifici activelor pot informa echipele când un activ necesită atenție. Atunci când echipele au cunoștințe în timp real despre starea de sănătate a activelor, își pot concentra timpul și resursele asupra activelor care necesită cea mai mare atenție.

asset vibration sensors software

asset vibration sensors software

Cum să alegi un senzor de vibrații

Multe tipuri de senzori de vibrații pot capta date detaliate care pot ajuta la identificarea cauzei principale din spatele modificărilor tiparelor de vibrații. Totuși, nu fiecare bun dintr-o unitate necesită senzori de vibrații – este important să găsiți un echilibru și să găsiți cel mai bun senzor de vibrații pentru fiecare mașină, în funcție de criticitatea, tipul și setarea activelor. Cele mai critice active ale unei unități de producție pot necesita monitorizare detaliată a vibrațiilor în mod continuu și non-stop. Alte tipuri de active pot necesita doar instantanee de măsurare a vibrațiilor, colectate la intervale regulate, dar nu continuu. Nu există un „cel mai bun” senzor de vibrații, deoarece cea mai bună alegere pentru un bun nu este neapărat cea mai bună alegere pentru fiecare activ. Alegerea tipului potrivit de senzor de vibrații necesită cunoașterea, printre altele, a detaliilor despre tipul de activ, contextul operațional și capacitatea senzorului de a furniza datele necesare pentru a lua decizii.

Fluke 3563 este un senzor de analiză a vibrațiilor de înaltă rezoluție care permite continuarea performanțelor de funcționare de vârf prin detectarea și raportarea semnelor timpurii ale defecțiunilor asupra activelor de producție și echipamentelor rotative.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectrice > Testere de vibratii si aliniere.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T07:45:50+00:00