Când să utilizați Track pentru a reprezenta grafic măsurătorile osciloscopului

Home/Aparatura de Laborator, Produse Aparatura de Laborator, Solutii Aparatura de Laborator/Când să utilizați Track pentru a reprezenta grafic măsurătorile osciloscopului
TrackFig1

Figura 1: Forma de undă modulată pe lățimea impulsului (galben) și Track math operator (albastru), unde scalarea axei X este identică pentru ambele.

Osciloscoapele moderne conțin multe instrumente care pot fi utilizate pentru analiza datelor, inclusiv funcțiile matematice Track și Trend. Atât Tracks, cât și Trends afișează grafic rezultatele măsurătorilor și localizează anomaliile. Principala asemănare dintre Tracks și Trends este că axa Y a ambilor operatori este parametrul de măsurare în sine (de exemplu, lățimea impulsului, ciclul de funcționare, timpul de creștere, panta de raspuns etc.). Principala diferență dintre cei doi operatori matematici este axa lor X, în care Track-ul utilizează axa X identică și scalarea orizontală sincronă ca formă de undă de intrare, în timp ce Trend utilizează unități de cronologie.

Utilizați Track pentru detectarea anomaliilor

Track-urile oferă informații valoroase de debug indicând direct o zonă de interes.

Observați vârful negativ al formei de undă Track din Figura 1. Figura 1 apare în momentul în care forma de undă de intrare atinge lățimea cea mai îngustă a impulsului, iar Track-ul o găsește instantaneu, indicând când o măsurătoare se abate de la celelalte în grafic. Track-ul identifică locația exactă în timp în care a avut loc cea mai îngustă sau cea mai lată lățime a impulsului și descrie complet modificările de măsurare care au loc pe întreaga formă de undă. Deoarece osciloscoapele pot obține mii sau chiar milioane de muchii de formă de undă într-o singură achiziție, Track-ul permite unui inginer să „găsească rapid acul într-un car de fân”.

Utilizați Track-urile pentru a demodula formele de undă

Pe lângă localizarea anomaliilor, funcția Tracks poate demodula sincron o formă de undă, ceea ce este util pentru descoperirea caracteristicilor care se repetă în cadrul semnalelor. Când apare un model care se repetă, modelul nu este adesea vizibil pentru utilizator, deoarece modificările formei de undă sunt destul de subtile în raport cu timpul de repetiție. Luați în considerare cazul aceluiași model de modulație a lățimii impulsului care se repetă.

TrackFig2

Figura 2: Măsurători pe forma de undă Track dezvăluie că modelul de modulație se repetă o dată la 45 de cicluri.

Prezentat în Figura 2, funcția Track a demodulat o formă de undă PWM folosind un interval de timp mult mai lung. Forma modulației lățimii impulsului dezvăluie un tip de modulație care se repetă, care nu ar fi fost evident pentru un inginer dacă nu ar fi fost pentru forma localizării, deoarece la scara de timp necesară pentru a captura mai multe repetări ale modelului PWM, există cel puțin sute. de lățimi ale impulsurilor pe ecran. Acest lucru permite utilizatorului să identifice ce modele de date subiacente există în cadrul datelor și rata lor de apariție.

Pentru a determina câte lățimi de impuls cuprind o repetare completă a unui model PWM, utilizatorul poate măsura frecvența formei de undă de intrare și frecvența modelului în sine și poate calcula raportul dintre cele două frecvențe, așa cum se arată în Figura 2. Prin reprezentarea grafică a măsurătorilor primare, apoi prin demodularea șirului de impulsuri cu funcția Track, măsurătorile secundare pe Track oferă o descriere completă a schemei de modulare a lățimii impulsului de bază. Acest tip de aplicație este locul în care operatorul matematic Track este cel mai bun, permițând unui inginer să combine operatorii matematici și de măsurare într-un mod simplu pentru a afla multe despre comportamentul unui circuit.

Sursa Teledyne Blog

Osciloscoape Teledyne Lecroy https://www.arc.ro/osciloscoape/teledyne-lecroy 

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Aparatura de laborator > Osciloscoape.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T08:23:28+00:00