Cand sa utilizati Trend pentru a reprezenta grafic masuratorile osciloscopului

Home/Aparatura de Laborator, Solutii Aparatura de Laborator/Cand sa utilizati Trend pentru a reprezenta grafic masuratorile osciloscopului

Într-o postare anterioară, am descris caracteristicile funcției matematice Track și două aplicații cheie ale utilizării Tracks pentru a reprezenta grafic datele de măsurare ale osciloscopului: detectarea anomaliilor și demodularea formei de undă. În această postare, vom discuta despre caracteristicile și utilizările funcției Trend.

Pentru a ilustra o distincție importantă între Tracks și Trends, operatorul matematic Trend din Figura 1 este aplicat acum aceluiași semnal ca și Trackul din postarea noastră anterioară, fără a obține mai întâi din nou forma de undă de intrare.

Rețineți că, spre deosebire de Track, Trend-ul nu este sincronizat în timp cu forma de undă de intrare. Se păstrează doar ordinea evenimentelor, și nu momentul evenimentelor. Forma de bază a Track poate fi afișată în Trend, deoarece aceleași valori de măsurare dintr-o singură achiziție sunt afișate în aceeași secvență – cu toate acestea, informațiile despre momentul când a apărut fiecare dintre valori nu sunt reținute în Trend. Prin urmare, spre deosebire de Track, Trend-ul nu indică locația unei anomalii. Fără scalare în timp, Trend nu are informațiile de frecvență necesare pentru a demodula o formă de undă de intrare.

Utilizați Trend pentru a observa schimbările pe termen lung

Spre deosebire de Track, Trend poate reține rezultatele măsurătorilor din achizițiile anterioare, ceea ce ajută un

trendfig2

inginer să păstreze un istoric al măsurătorilor anterioare în comparație cu măsurătorile noi. Trend permite unui inginer să observe schimbările pe termen lung din cauza variației de timp în mai multe achiziții, care nu ar fi vizibile în Track. De exemplu, atunci când se încălzește sau se răcește dispozitivul testat într-o cameră termică pentru a testa efectele asupra mediului, Trend poate arăta variații pe termen lung a valorilor de măsurare pe măsură ce temperatura dispozitivului se modifică în camera termică.

Utilizați Trends pentru înregistrarea datelor

trendfig3

Trend este ideal pentru înregistrarea datelor, mai ales atunci când se caracterizează fenomene care se schimbă lent. Figura 2 (de mai sus) arată doar un singur impuls în înregistrarea formei de undă, dar există multe valori în Trend, deoarece sunt achiziționate mai multe forme de undă, deși este capturat doar un singur impuls de fiecare dată. Pulsul obținut din Figura 3 (stânga) este mai larg decât pulsul din Figura 2 și, prin urmare, păstrează înregistrarea completă a lățimii pulsului anterioare și adaugă noua valoare mai largă a pulsului la Trend ul existent, arătând istoricul și schimbările în evoluție în măsurare.

Tracks, pe de altă parte, nu sunt ideale atunci când există un număr foarte mic de măsurători pe formă de undă.

trendfig4

Prezentate în Figura 4, Track și Trend sunt aplicate simultan unui singur impuls. Deoarece Trend reține istoricul impulsurilor măsurate în timpul achizițiilor anterioare, este optim pentru acest tip de aplicație. Prin contrast, operatorul Track este sincronizat la aceeași scară de timp cu pulsul dobândit și afișează o linie plată corespunzătoare lățimii unui singur impuls care este suprascrisă cu fiecare achiziție ulterioară.

Rețineți că această discuție s-a concentrat doar pe măsurarea Track și Trend a lățimii pulsului pentru a pune accentul pe contrastele dintre cei doi operatori matematici, dar Tracks și Trends pot reprezenta grafic sute de alte tipuri de valori de măsurare de intrare, inclusiv Rise Time, Fall Time , Duty Cycle, Skew, Slew Rate, Setup și Hold, valori personalizate etc., care permit unui inginer să caracterizeze un set aproape nelimitat de comportament variabil al circuitului.

Sursa Teledyne Blog

Osciloscoape Teledyne Lecroy https://www.arc.ro/osciloscoape/teledyne-lecroy 

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Aparatura de laborator > Osciloscoape.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T08:20:45+00:00