DOBLE F8000 Oportunitatea de testare a protecției: Evoluând în și dincolo de era digitală

Home/Echipamente de Verificare PRAM, Produse Echipamente de Verificare PRAM, Solutii Echipamente de Verificare PRAM/DOBLE F8000 Oportunitatea de testare a protecției: Evoluând în și dincolo de era digitală

Mergând înainte într-o lume a schimbării

Viitorul testării protecției este oficial aici. Era sistemelor de relee electromecanice bazate pe microprocesoare cedează în sfârșit in favoarea sistemelor de protecție digitală prin Ethernet în stațiile de rețele. Progresele în tehnologia de protecție au accelerat drastic odată cu adoptarea stațiilor digitale și a dispozitivelor electronice inteligente (IED). Îndepărtarea treptată de relele electromecanice combinată cu apariția generării energiei eoliene și solare și preocupările crescânde privind securitatea cibernetică, au adăugat și mai multă presiune pentru industrie pentru a inova și transforma sistemele și practicile de testare a protecției. În timp ce filozofiile de bază dintre tehnologiile de testare electromecanică, microprocesor și digitală sunt similare, aplicațiile, implementarea și capabilitățile fiecărui grup sunt foarte diferite. Acest lucru creează provocări pentru utilități, care funcționează acum cu releele în toate cele trei etape.

doble-f8000

Depășirea competențelor și a lacunelor tehnologice

Pe măsură ce s-a dezvoltat tehnologia de testare a protecției, ritmul de adoptare nu a continuat întotdeauna. Timp de decenii, forța de muncă a fost instruită exclusiv pe tehnologia electromecanică și rutinele de testare moștenite, metode care sunt încă utilizate în mod obișnuit, în ciuda faptului că tehnologia bazată pe microprocesor a intrat pe scenă în urmă cu peste 20 de ani. Ca urmare, utilitățile au adoptat într-un mod activ o varietate de seturi de teste și software diferite pentru a spori capacitățile de testare a unei game largi de relee convenționale, dar utilizarea mai multor instrumente s-a dovedit a fi o strategie complexă și costisitoare care mărește erorile, complică depanarea și generează date și rezultate greu de urmărit.

Utilitățile sunt cel mai bine deservite cu o bază tehnologică adaptabilă, care le permite să adopte noi tehnologii de testare digitală și, de asemenea, să răspundă nevoilor de testare analogică. În cazurile în care majoritatea sistemelor de alimentare comerciale și utilitare se bazează în continuare pe protecția tradițională a releului, forța de muncă poate fi dispensabilă atunci când vine vorba de medii digitale.

Chiar și în noul mediu digital, al testării analogice și cel al tehnologiei pe baza microprocesoarelor este prezent încă in majoritatea stațiilor de azi, iar forța de muncă tradițională nu este încă calificată în tipologiile de rețele digitale. Pe măsură ce crește presiunea de modernizare, instrumentele care se pot configura în funcție de nevoile specifice ale fiecărui site de testare și de eliminare a decalajului de cunoștințe și competențe vor deveni și mai importante.

Noul F8000: Proiectat pentru a reduce complexitatea

Trusa pentru testat relee de protecție F8000 de la Doble elimină complexitatea testelor de protecție oferind o platformă singulară care elimină necesitatea adoptării mai multor dispozitive de testare, se adaptează oricărui mediu de testare și aduce claritate configurării testului și procesului de configurare a rețelei. Pe măsură ce testele de protecție evoluează, industria necesită soluții flexibile capabile să evolueze cu tehnologiile industriei. Carcasele de instrumente care vin cu mai multe opțiuni de dimensiuni și care pot găzdui module pentru control, putere, intrări și ieșiri logice (I / O) și streaming digital, organizațiile își pot configura echipamentul atât la sistemele de testare analogice, cât și digitale.

Spre deosebire de alte platforme, F8000 este, de asemenea, compatibil cu Doble Protection Suite ™ și Doble RTS ™ și cu software-ul existent pentru planul de testare. Acest lucru nu numai că produce o tranziție perfectă către echipamente noi și minimizează întreruperea proceselor și a instruirii forței de muncă, dar permite, de asemenea, o experiență uniformă de testare, indiferent dacă utilizatorul testează relee individuale, IED sau sisteme întregi, fie local, sau chiar în stații într-o zonă largă .

doble-f8200-f8300

În timp ce natura testării protecției s-a schimbat dramatic în ultimele decenii, aceste modificări nu sunt nicăieri terminate. F8000 este construit având în vedere viitorul. Datorită designului modular, organizațiile pot încorpora cu ușurință noi tehnologii pe platformă și își pot îmbunătăți gradual capacitățile. Acest lucru permite o mai mare agilitate pe măsură ce industria aplică noi standarde de reglementare și sisteme digitale, iar automatizarea stației devine mai răspândită.

Utilitățile vor trebui în mod constant să îmbunătățească atât forța de muncă, cât și să își actualizeze echipamentele pe măsură ce industria evoluează. Doble se angajează să ajute echipele de utilități să facă tranziția tehnologică cât mai simplă și valoroasă posibil. Prin design-uri hardware și software flexibile ,training-uri și asistența Doble pentru a remedia deficiența de competențe, utilitățile pot duce cu siguranță F8000 în orice mediu de testare astăzi și mâine.

Caracteristici inovative F8000

Carcasă modulară și module selectabilecaracteristici-inovative-f8000

Configurați echipamentul ideal cu ajutorul unei baze de modele care includ o varietate de configurații.

Funcționalitate avansată

Experimentați noi caracteristici care vă îmbunătățesc experiența pentru a gestiona rigorile simulărilor analogice și virtuale complexe.

Numeroase configurații de utilizare după caz

Selectați instrumentele preconfigurate cerințelor dvs., fie că testați scheme convenționale sau pe Ethernet.

Flexibilitate și valoare superioare

Platforma echipamentelor de testare a companiei dvs. se poate extinde și adapta la tehnologiile și aplicațiile viitoare.

Mai inteligent prin design

Inelele cu LED-uri indică conexiunile corecte ale cablului de testare

Compatibil cu trecutulmodule-doble-f8000

Echipamentele din seria F8000 funcționează perfect cu procedurile de testare existente Suite de protecție și RTS.

Compatibil cu viitorul

Platforma din seria F8000 va rămâne compatibilă cu viitoarele module și versiuni software.

MODUL DE COMANDĂ     Control, conectivitate, sincronizare, comunicare și caracteristici IEC 61850

 MODULUL I NTRĂRI / IEȘIRI LOGICE

Porturile LED configurabile se aprind în timpul testelor atunci când este îndeplinită o condiție.

 MODULUL DE TENSIUNE  HVA

2 x 150 V @ 150 VA -sau- 1 x 300 V @ 300 VA surse cu porturi LED

MODULUL DE CURENT HVA

2 x 25 A @ 150 VA -sau- 1 x 50 A @ 300 VA surse cu porturi LED

 SIMULATOR DE BATERIE  Incorporat

Iesire 6 – 300 V DC @ 90W

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Echipamente de verificare pram > Echipamente de verificat relee de protectie.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T12:03:02+00:00