Flir: Specificatii ale camerei de termoviziune pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de cumparare

Home/Fără categorie/Flir: Specificatii ale camerei de termoviziune pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de cumparare

Numărul de specificații enumerat pentru o cameră de termoviziune poate fi copleșitor atunci când încercați să găsiți camera potrivită pentru nevoile dvs. Orice specificație luata separat nu vă va spune prea multe despre camera. Este o combinație de factori care determină capacitățile unei camera termice.

Toate specificațiile oferă informații utile, dar iată principalele pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă asigura că cumpărați camera potrivită pentru aplicația dvs.:

Range

Aplicațiile precum măsurarea temperaturii cuptoarelor (stânga) necesită o cameră cu o gamă mare de temperatură. Atunci când o cameră este în afara gamei, un * lângă temperatura indică faptul că camera estimează temperatura

Range-ul este întregul interval de temperaturi la care camera este calibrată și pe care poate să le măsoare.

Cunoașteți temperaturile pe care este posibil să le întâlniți în aplicația dvs. – selectarea unei camere cu un interval de temperatură mai mare este deosebit de importantă pentru anumite aplicații industriale, cum ar fi măsurarea echipamentelor de înaltă temperatură, cum ar fi cazane, cuptoare sau furnale

Câmp vizual (FOV)

Câmpul vizual este determinat de obiectivul camerei și este dimensiunea unei scene pe care camera o va vedea la un moment dat. Pentru a lucra în prim-plan, aveți nevoie de o lentilă cu FOV cu unghi larg (45° sau mai mare). Pentru lucru la distanțe lungi, aveți nevoie de un teleobiectiv (12° sau 6°). Unele camere pot fi disponibile cu mai multe lentile pentru diferite aplicații.

FOV determină cât de mult vede camera și de la ce distanță. Un obiectiv telefoto este mai bun pentru măsurători la distanță (stânga), în timp ce un obiectiv cu un unghi larg este mai bun pentru lucrul de aproape (dreapta)

Rezoluție IR

Camerele cu rezoluție scăzută sunt mai potrivite pentru măsurarea țintelor la o distanță mică (stânga). Este necesară o cameră cu rezoluție mare pentru măsurarea la distanță (dreapta)

Rezoluție mai mare înseamnă că fiecare imagine conține mai multe informații: mai mulți pixeli, mai multe detalii și o probabilitate mai mare de a obține o măsurătoare precisă. În funcție de aplicația dvs., mai ales când vă puteți apropia de țintă, este posibil să puteți scăpa cu o cameră cu un cost mai mic și cu rezoluție mai mică. Măsurarea țintelor mai mici de mai departe va necesita o rezoluție mai mare.

Sensibilitatea termică (NETD)

Detectarea detaliilor subtile, cum ar fi diblurile într-un perete, necesită o sensibilitate termică ridicată.

Sensibilitatea termică sau Diferența de Temperatură Equivalentă de Zgomot (NETD) descrie cea mai mică diferență de temperatură pe care o puteți observa cu camera. Cu cât numărul este mai mic, cu atât sensibilitatea termică a sistemului infraroșu este mai bună. Un avertisment: camerele de la producătorii cu costuri reduse pot ascunde o sensibilitate slabă prin măsurarea NETD la 50°C în loc de standardul industrial de 30°C.

Dacă obiectivele pe care trebuie să le măsurați au de obicei diferențe de temperatură mari, probabil că nu este necesară o cameră cu un NETD scăzut. Cu toate acestea, pentru aplicații mai subtile, cum ar fi detectarea problemelor de umiditate, va fi nevoie de o sensibilitate mai mare.

 

O imagine în focus este necesară pentru o măsurare precisă a temperaturii

Focalizare

Camerele pot avea focalizare fixă, ceea ce înseamnă că sunt întotdeauna în focus; focalizare manuală, însemnând că utilizatorul ajustează focalizarea pe cameră; sau focalizare automată, însemnând că camera va focaliza automat în funcție de contrastul pe care îl poate vedea în scenă. În general, camerele de nivel de intrare vor avea focalizare fixă, iar camerele de înaltă performanță vor avea fie focalizare manuală, fie automată. Avantajul focalizării manuale față de cea automată depinde de nevoile utilizatorului.

Interval spectral

Intervalul spectral este intervalul de lungimi de undă pe care le detectează senzorul din cameră, măsurate în micrometri (µm). Majoritatea camerelor de detectare a gazelor (cum ar fi detectoarele de propan, metan și butan) sunt camere cu undă mijlocie, ceea ce înseamnă că au un interval spectral de la 3 µm la 5 µm. Aproape toate celelalte camere termice sunt cu undă lungă și au un interval spectral de la 8 µm la 14 µm. Camerele cu undă lungă sunt potrivite pentru majoritatea celorlalte aplicații, de la inspecții electrice până la stingerea incendiilor.

Țineți cont de aceste specificații importante atunci când hotarati care cameră termică este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. Amintiți-vă, specificațiile luate individual nu vă vor oferi o indicație bună asupra capacităților unei camere termice. De exemplu, dacă trebuie să detectați probleme subtile, cum ar fi umiditatea, a avea o rezoluție înaltă nu vă va ajuta la nimic dacă camera nu are și o sensibilitate termică ridicată.

Dacă aveți nevoie de un punct de pornire, verificați seria FLIR Exx pentru o cameră portabilă bună de uz general. Pentru lucrări electrice sau de utilități pe distanțe lungi, aruncați o privire la seria FLIR T, iar pentru lucrări de aproape sau pentru o alegere de bază, luați în considerare o cameră cu costuri mai mici precum FLIR ONE Pro sau FLIR C5.

Sursa FLIR

© all rights reseved to FLIR

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectriceCamere de termoviziune 

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2024-03-29T13:45:32+00:00