Interfața de utilizare a osciloscopului în evoluție permanenta

Home/Aparatura de Laborator, Produse Aparatura de Laborator, Solutii Aparatura de Laborator/Interfața de utilizare a osciloscopului în evoluție permanenta

Mijloacele de interacțiune cu echipamentele de testare au evoluat și s-au îmbunătățit constant de-a lungul anilor.

Concepte precum controlul de la distanta, de exemplu, au extins posibilitățile pentru utilizatorii de osciloscoape și alte echipamente. 

Tehnologia avansată de afișare a adus elemente utile, cum ar fi codarea color a semnalelor, în timp ce procesarea grafică și calculul mai avansat ne-au oferit mai multe grile și așa mai departe. 

În ultimii ani, tehnologia ecranului tactil a adus un nivel cu totul nou de interactivitate cu osciloscoapele. 

Unora dintre noi ne-a luat ceva timp să ne forțăm mâinile de pe butoanele panoului frontal pentru a explora posibilitățile ecranelor tactile, dar odată ce am făcut-o, a fost greu să ne întoarcem. 

maui

Figura 1: MAUI este interfata tactila intuitiva a Teledyne Lecroy

Teledyne LeCroy este de multă vreme liderul in materie de interfata cu ecran tactil – MAUI – Most Advanced User Interface.

MAUI este considerata pe scară largă ca fiind cea mai intuitivă interfață tactilă din industrie (Figura 1). 

MAUI s-a îmbunătățit constant de-a lungul anilor, păstrând în același timp controlul complet al osciloscopului de pe panoul frontal sau o interfață la distanță. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți utilizatori au renuntat la panoul frontal și acum preferă să utilizeze ecranul tactil exclusiv pentru a-și controla instrumentele. 

maui-2

Figura 2: O caracteristică a MAUI OneTouch este capacitatea de a
modifica o sursă de măsurare prin drag & drop a unei casute

Incepand cu seria Waverunner 8000HD, OneTouch imbunatateste MAUI cu noi capacități care fac ecranul tactil și mai avansat, flexibil și intuitiv. 

Să începem explorarea astăzi cu o caracteristică a OneTouch: Copy Setup. Copy Setup permite utilizatorului să traga o casuta cu “drag” in alte canale. 

Tocmai ați eliminat problemele legate de configurarea manuală a celorlalte canale și, de asemenea, ați eliminat posibilitatea erorii în acest sens.

În mod similar, dacă există o anumită setare de redimensionare sau pre-procesare a semnalului pe care doriți să o aplicați rapid la toate canalele, Copy Setup face treaba asta frumos. 

De exemplu, poate doriți să faceți o medie pe toate canalele cu interpolare, precum și să aplicați o setare comună de înclinare. În loc să configurați toate acele variabile pe patru canale, acum le puteți configura pe unul și copiați configurarea pe celelalte. 

Totuși, la funcții și parametri matematici este locul unde Copy Setup straluceste. 

Copy Setup este doar vârful aisbergului când vine vorba de ecran tactil MAUI OneTouch.

   sursa Teledyne Lecroy blog

Discuta cu specialistul nostru

Project Manager Cristina Rusei

0732 810 674

   sigiliu-fundal-transparentacr

 
Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Aparatura de laborator > Osciloscoape.
2023-11-07T12:31:23+00:00