Măsurarea rezistenței unei prize de pământ

Home/Produse Testere Electrosecuritate, Solutii Testere Electrosecuritate/Măsurarea rezistenței unei prize de pământ

Instalațiile de protecție prin legare la pământ se verifică, mai întâi, când sunt puse in funcțiune instalațiile electrice pentru care sunt făcute. Periodic se fac verificări ale instalațiilor de legare la pământ de protecție. Rolul acestor verificări periodice este sa reducă pe cat posibil riscul de electrocutare prin atingere indirectă, de exemplu, în urma întreruperii circuitelor de legare la pământ sau corodării excesive a electrozilor prizei de pământ.

Chauvin-Arnoux-C.A-6470N-C.A-6471-infomercial-2

Pentru măsurarea rezistenței unei prize de pământ, aceasta este necesar sa fie separată de restul instalației de legare la pământ. Când se procedează in acest fel, se măsoară rezistența de dispersie a prizei de pământ. Măsurarea rezistenței de dispersie a prizelor de pământ se realizează numai în curent alternativ. In acest fel, este evitata  alterarea rezultatelor măsurătorilor de către tensiuni externe, de polarizație. Acestea pot să apară daca măsurătorile ar fi făcute în curent continuu. În aceste condiții, se măsoară, de fapt, impedanța prizei de pământ, la frecvența tensiunii sursei aparatului de măsură sau a altei surse externe, folosite pentru măsurători.

6471

C.A 6471 Testerul pentru priza de pământ produs de Chauvin Arnoux este ergonomic, complet si exact si oferă acces direct către toate măsurătorile printr-un buton rotativ pe panoul frontal. Compact pentru ca a fost proiectat pentru munca pe teren, testerul este etanș si robust.

Testerul C.A 6471 are un ecran LCD iluminat din spate si o baterie reîncărcabila cu adaptor extern care poate fi conectat la rețea sau la o bricheta de mașina. Este echipat si cu o funcție pentru stocarea directa si in ordine a rezultatelor măsurătorilor.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Testere electrosecuritate > Testere pentru priza de pamant.

Discuta cu specialistii nostri despre aplicatiile la care poti folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T12:30:37+00:00