Modulul de comanda Doble F8000: Accesul catre testarea protectiei de generatie avansata

Home/Echipamente de Verificare PRAM/Modulul de comanda Doble F8000: Accesul catre testarea protectiei de generatie avansata

Releele de protecție moderne sunt dispozitive computerizate capabile de o funcționalitate imensă. În ultimele decenii de când tehnologia microprocesoarelor a avut impact asupra designului și aplicațiilor de relee în schemele de protecție, beneficiile reale ale automatizării, comunicării și controlului au ridicat profilul releelor din rețelele din substațiile de utilități și industriale.

Importanța testării releelor este esentiala, având în vedere consecințele defecțiunilor sistemului de protecție în mediul actual de livrare a energiei. Rolul pe care îl joacă releele în protejarea transformatoarelor de putere, generatoarelor, motoarelor și altor componente electrice critice nu s-a schimbat, dar funcțiile de protecție sunt acum doar o parte din ceea ce trebuie verificat în timpul testelor. Releele moderne pot avea mii de puncte de referință și pot fi configurate pentru aplicații din ce în ce mai sofisticate. Personalul trebuie să adapteze sistemele și practicile de testare pentru a se adapta schemelor de protecție analogică, digitală și hibridă analog-digitală la companiile lor într-o eră în care munca lor nu a fost niciodată mai minuțioasă.

Multitudinea de instrumente de testare diferite pentru diverse aplicații de protecție provoacă inconsecvențe care pot submina în cele din urmă eficiența programului de testare și întreținere. Companiile pot fi presate într-o alegere falsă între standardizare sau flexibilitate și pot rămâne blocate în status quo-ul în care atingerea obiectivelor de management al activelor rămâne evazivă în fața combinării variabilelor de echipamente și software.

Simulatoarele de sisteme de putere din seria Doble F8000 permit companiilor să avanseze cu tehnologiile de protecție, fără a perturba operațiunile existente. Prin furnizarea de seturi de caracteristici modulare, instrumentele din seria Doble F8000 pot fi oferite în numeroase configurații. Companiile pot selecta instrumente F8 care au configurațiile de care au nevoie pentru cerințele lor unice de testare. Ca platformă, linia F8000 de instrumente cu patru și șapte module oferă o experiență consecventă utilizatorului în toate configurațiile care sunt oferite.

Componenta cheie a fiecărui simulator de sistem de putere din seria F8000 este modulul de comandă încorporat, care deschide o lume de posibilități pentru testarea injecției secundare în numeroasele configurații ale instrumentelor de curent, tensiune și module I/O logice de pe platforma F8000. Prin proiectare, modulul de comandă oferă posibilitatea de cazuri de testare complet analogice, digitale și hibride analog-digitale conduse de Doble Protection Suite™ și software-ul Doble RTS™.

Conform cu rețelele de substații

Releele trebuie să fie aliniate cu precizie în timp la alte dispozitive din rețelele de substații. Testarea releelor în simulările de sistem necesită echipamente de testare care acceptă standardele de temporizare utilizate în comunicațiile cu rețeaua substațiilor și asigură sincronizarea exactă cu semnalele aflate în joc între dispozitive. Modulul de comandă găzduiește componente electronice avansate care oferă conectivitatea și performanța necesară pentru operațiunile de testare a sistemului de relee de la simulatoarele de sistem de putere F8000.

Portul GPS funcționează cu antene de recepție prin satelit, cum ar fi Doble F8895, pentru a sincroniza instrumentele F8000 cu referințele de timp ale rețelei de substație. Este prevăzut un port pentru sincronizarea operațiunilor F8000 la sincronizarea semnalelor de comunicație conform protocolului IRIG-B care este utilizat în mod obișnuit în sistemele de control al stațiilor.

Suportă testarea digitală

Conectarea cu standardul IEC 61850 poate fi mai ușor de spus decât de făcut. Aplicarea IEC 61850 în noile substații este mult mai puțin complicată decât modernizarea substațiilor care sunt deja în funcțiune. Companiile de utilități, industriale se pot lupta atunci când se confruntă cu noile cerințe de testare prezentate de sistemele de protecție digitală atunci când programul lor de testare existent este conceput în jurul testării convenționale ale releelor

Modulul de comandă permite companiilor să aibă un singur instrument de testare care oferă flexibilitatea de a testa digital cu simulări virtuale pe IED-uri (folosind Protection Suite) sau de a testa cu simulări analogice pe relee convenționale (folosind Protection Suite sau RTS). Flexibilitatea de a suporta atât simulări virtuale, cât și convenționale în aceeași secvență de testare – testarea hibridă – este, de asemenea, acceptată.

Puternicele operațiuni virtuale de testare analitică din Protection Suite funcționează prin modulul de comandă care poate izola controlul, valorile eșantionate (prin modulul F8870), GOOSE (prin modulul F8860) și rețelele PTP și poate separa sau suprapune semnale discrete conform parametrilor configurați în software.

Standardizare care nu te limitează

Capture-.

Simulatoarele de sistem de putere din seria F8000 elimină necesitatea de a avea dispozitive de testare suplimentare pentru a găzdui diferite tipuri de testat de relee datorită componentelor compatibile cu rețea încorporate în modulul de comandă. Companiile de utilități și industriale își pot echipa personalul de testare a releelor cu instrumente F8000 de orice configurație și pot păstra o experiență de utilizator consecventă între echipele care se pot specializa în diferite tipuri de testare de protecție.

Testele moderne de protecție nu ar trebui să fie legate de limitele echipamentelor de testare. Vedeți diferența pe care o pot face simulatoarele de sisteme de putere din seria F8000 în programul dvs. de testare a protecției.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Echipamente de verificare pram > Echipamente de verificat relee de protectie.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T11:49:24+00:00