Monitorizarea stării cablurilor subterane cu Calisto de la Doble

Home/Echipamente de Verificare PRAM, Produse Echipamente de Verificare PRAM/Monitorizarea stării cablurilor subterane cu Calisto de la Doble

Soluții de monitorizare a stării cablurilor Calisto® pentru creșterea productivității, fiabilității și siguranței

Cablurile subterane de înaltă tensiune și chiar de medie tensiune devin rapid un dispozitiv mai comun în mediul de livrare a energiei de astăzi. Pe măsură ce rețeaua de utilități evoluează pentru a suporta noi sarcini și generarea distribuită în mod echitabil, nevoia și utilizarea cablurilor subterane crește. Potrivit Institutului Electric Edison, aproximativ 18% din liniile de distribuție electrică din SUA sunt îngropate, dar acest procent este în creștere. PG&E și-a anunțat recent inițiativa de 2 miliarde de dolari de a îngropa rutele existente, iar inițiativele statale și federale pentru a promova generarea de surse regenerabile și coridoarele de transport verzi conduc la o extindere semnificativă a infrastructurii de transport și distribuție a rețelei.

Prinderea cablurilor subterane și desfășurarea de noi cabluri subterane pot crește fiabilitatea unui circuit. Cu toate acestea, pentru toate numeroasele beneficii ale cablurilor subterane, implementarea lor poate fi de la patru până la paisprezece ori mai costisitoare decât liniile aeriene, iar defecțiunile neplanificate ale cablurilor subterane durează adesea mai mult pentru a fi reparate, cu întreruperi care durează în medie de la 4 la 9 zile.  Costul total al proprietății care conduce deciziile privind implementările de cabluri aeriene și subterane este incredibil de complex, cu multe intrări care sunt specifice utilității și comunităților prin care trec aceste cabluri. Dar atunci când un cablu este plasat în subteran, monitorizarea acelui cablu pentru a evita întreruperile neplanificate devine o decizie de afaceri sănătoasă.

Având în vedere rolul esențial al cablurilor subterane în furnizarea de energie, Doble este la fel de angajat să protejeze sănătatea acestor cabluri ca și cu transformatoarele și alte active de furnizare a energiei. Doble și-a extins platforma Calisto de monitorizare cu soluții de monitorizare a stării cablurilor Calisto pentru a oferi utilităților și altor clienți comerciali și industriali soluții complete și de calitate pentru monitorizarea continuă a stării cablurilor atât pentru cablurile de înaltă tensiune, cât și pentru cele de medie tensiune.

Soluții cuprinzătoare PD pentru reducerea riscurilor

Cu cablurile subterane, instalarea unui sistem de monitorizare precis și cuprinzător al descărcarii parțiale (PD) oferă cele mai bune date posibile privind starea activelor. Spre deosebire de alte active în care ne uităm la mulți alți parametri de sănătate, Doble se concentrează pe PD în special pentru cabluri, deoarece este folosit pentru punere în funcțiune și pe tot parcursul ciclului de viață al cablului.

PD este indicatorul principal al defectelor și defecțiunilor cablurilor. Datorită naturii lor ecranate, cablurile subterane pot transporta bine un semnal PD, ceea ce permite sistemelor Doble PD să monitorizeze starea izolației cablului între îmbinări și terminații care sunt toate vulnerabile la defecțiuni pe durata de viață a cablului.

Doble oferă cele mai avansate sisteme de monitorizare PD și date care sunt încapsulate în soluțiile de monitorizare a stării cablurilor Calisto. Spre deosebire de alte sisteme PD, monitorizarea PD de la Doble cu tehnologia proprietară TF Map™ permite operatorilor de cablu să urmărească semnalele PD care altfel ar putea fi trecute cu vederea. Spre deosebire de captarea doar a amplitudinii maxime și a unghiurilor de fază, sistemul captează date pe întreaga formă de undă (până la 100 de mega mostre pe secundă). Acest lucru le permite operatorilor să urmărească, să analizeze și să fie alertați în mod independent despre fenomenul PD individual. De asemenea, ei pot vizualiza date și tendințe în timp real prin intermediul software-ului de monitorizare încorporat cu alarme ușor de integrat în SCADA sau alte sisteme BMS.

Monitorizarea stării cablului de medie tensiune simplificată

Monitorizarea continuă a stării cablurilor pentru cablurile de medie tensiune este, de asemenea, critică, în special pentru instalațiile comerciale și industriale. Numai în Statele Unite, există peste 290.000 unități de producție care se bazează pe echilibrul dintre infrastructura fabricii și cablurile de distribuție în instalație pentru electricitatea lor. Întrucât speranța de viață a cablurilor este de aproximativ 40 de ani, majoritatea unităților își propun să își optimizeze bugetele și să evalueze siguranța, care este locul în care intervine monitorizarea continuă.

Monitorizarea stării cablurilor a devenit mai comună, deoarece operatorii folosesc date de stare în timp real pentru a prioritiza bugetele de întreținere și pentru a implementa măsuri pentru a reduce riscul defecțiunilor catastrofale și costisitoare. Cu cele mai avansate soluții de monitorizare PD și echipe de asistență dedicate cu experiență, soluțiile Doble de monitorizare a stării cablurilor sunt ideale pentru reducerea riscului de întreruperi neplanificate, îmbunătățirea siguranței și introducerea cablurilor în programele de întreținere bazate pe date.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Echipamente de verificare pram > Defectoscopie cabluri subterane.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T07:54:43+00:00