Seria CAT Handheld Analizor de întreruptoare & Cronometru de la DV Power

Home/Echipamente de Verificare PRAM, Produse Echipamente de Verificare PRAM, Solutii Echipamente de Verificare PRAM/Seria CAT Handheld Analizor de întreruptoare & Cronometru de la DV Power

Seria CAT Handheld este formată din două modele, CAT-P și CAT-H. Ambele au un ecran tactil color mare (5,7 in). Din acest motiv, rezultatele testelor sunt vizibile în locuri întunecate și în lumina puternică a soarelui.

Caracteristici

Design compact și ergonomic – doar 1,6 kg (3,5 lbs)Capture-3

 Simplu și ușor de operat

 Durata de funcționarea a bateriei până la 8 ore

 Măsurarea momentului și a curentului prin bobbină

 Controlul bobinei (incorporat) pentru bobina OPEN și CLOSE

 Rezultate grafice pentru interpretare rapidă

 Ecran tactil cu afișaj color 145 mm (5,7 in)

 Analiza la fața locului a rezultatelor testelor

(suprapunere până la 4 înregistrări în formă grafică)

Analizorul de întreruptoare & Cronometru CATH este un instrument digital pentru evaluarea stării  întreruptoarelor de circuit.

Canalele de sincronizare înregistrează închiderea și deschiderea a contactelor principale și poate măsura, de asemenea, valoarea rezistențelor de pre-inserție.

CAT-H oferă o selecție ușoară de diferite moduri de operare:

 Open (O)

 Close (C)

 Trip free (CO)

 Reclose (O-C)

 Close-Open (C-O)

 Open-Close-Open (O-C-O)

Operațiunile multiple, ar fi Open-Close și Open-Close-Open pot fi inițiate utilizând un timp de întârziere predefinit sau prin detectarea unui întrerupător poziția de contact.

Operațiunea întreruptorului de circuit poate fi inițiată în moduri diferite (de exemplu, dintr-o cameră de control, de către un comutator local sau extern de către un dispozitiv de testare) în funcție de o condiție de testare. Mai multe declanșatoarele de măsurare a timpului sunt disponibile pentru înregistrarea unei măsurători într-o gamă variată:

 Canal de control al bobinei

 Canal de tensiune DC

CAT-H este un instrument puternic de diagnosticare pentru înregistrare și analiză:

 Funcționarea contactelor principale

 Declanșare / Închidere bobine de operare

 Operațiunea de contact auxiliară

 Tensiune de alimentare DC

 Integritatea cablajelor de circuite de control

CAT-H afișează rezultate numerice și grafice (se pot suprapune până la 4 înregistrări în formă grafică).

Acest lucru permite analiza rapidă la fața locului a potențialului defect prin compararea rezultatelor obținute ale testelor.

Aplicații

Lista aplicațiilor instrumentului include:

 Măsurarea timpului a maxim 3 contacte principale (1 pe fază), inclusiv rezistențe de pre-inserție (dacă sunt prezente în întreruptorul de circuit) și contactul auxiliar.

 Măsurarea timpului de vibrație a contactelor principale.

 Măsurarea timpului înainte de declanșare.

 Evaluarea sincronizării între polii întreruptorului de circuit.

 O măsurare și afișare grafică a curenților bobinei.

 Controlul bobinei (incorporat) pentru acționarea bobinei OPEN și CLOSE a întreruptorului de circuit.

 Evaluarea stării bateriei stației de transformare (sau a altor tipuri de semnale analogice care pot fi relevante) prin prezentarea valorii tensiunii numeric și grafic

Măsurarea timpului

Măsurarea timpului operațiunilor mecanice reprezintă unul dintre cele mai importante teste pentru a determina starea reală a întreruptorului de circuit.

Testele de măsurare a timpului îndeplinesc toate cerințele prevăzute în IEC 62271-100 și ANSI C37.09.

În sistemele trifazate, nu numai contactele unui singur pol trebuie să funcționeze simultan, dar toți polii trebuie, de asemenea, să funcționeze în același timp. Toate contactele trebuie sincronizate, într-un anumit interval de toleranță.

Sincronizarea între polii întreruptorului de circuit în timpul deschiderii nu trebuie să depășească 1/6 din ciclu nominal de frecvență (3,33 ms la 50 Hz; 2,78 ms la 60 Hz) și în timpul închiderii nu trebuie să depășească ¼ din ciclul de frecvență nominală (5,0 ms la 50 Hz; 4,17 ms la 60 Hz).fig-1

Măsurarea simultană pe o singură faza este importantă în situația în care un număr de contacte sunt conectate în serie. CAT-H poate fi utilizat pentru măsurarea principalelor arcuri de contact ori de operare atunci când întreruptorul de circuit este izolat de rețeaua electrică sau este testat într-o altă locație. Atunci când se efectuează testarea conexiunilor întreruptorului de circuit trebuie să fie deconectat sau separate din circuitul său de pe ambele părți ale întrerupătorului în în conformitate cu reglementările naționale de siguranță. Întrerupătorul de circuit trebuie să fie corect împământat.

fig-2

Măsurarea curentului bobinei

Standardul IEC 62271-100 prevede că este de dorit să se înregistreze forma de undă a curenților bobinei, deoarece oferă informații despre starea bobinelor (de exemplu, frecarea crescută a pistonului, izolație arsă, parte scurtcircuitată a înfășurării), clapetă pentru eliberarea mecanismului de funcționare (de exemplu, frecare crescută) și mecanismul de operare (de exemplu, în cazul în care există un mecanism de funcționare redus viteza care poate fi văzută în funcție de deschiderea timpului contactelor auxiliare).

Când comanda de deschidere sau închidere este inițiată, bobina este energizată și curentul se ridică cauzând un câmp magnetic ce aplica o forța asupra pistonului de fier. În cazul în care forța asupra pistonul depășește forța de reținere, pistonul începe să se miște (punctul 2). Mișcarea tijei pistonul induce un EMF în bobină, și de asemea reducerea curentului.

Masa combinată a pistonului și a clapetei continua să se deplaseze la o viteză redusă cauzând o reducerea suplimentară a curentului bobinei  până când atinge un tampon care îl aduce la repaus. Dacă valorile curentului de la punctele 2 și 3 sunt mai mari decât este specificat și timpul de la punctul 3 este mai lung decât este specificat, acesta poate indica o frecare a pistonului și clapetei. Cu pistonul în repaus, curentul crește la nivelul de saturație, dacă valoarea curentului de la punct 4 la punctul 5 se abate de la specificul pe care îl poate indica o izolație arsă sau o parte scurtcircuitată a înfășurarii bobinei. Între timp, clapeta deblochează mecanismul de operare, eliberarează energia stocată pentru a deschide contactele principale ale întreruptorului.

De obicei, după o scurtă întârziere, contactele auxiliare se deschid, deconectând bobina de la tensiunea de control (punctul 5). Pe măsură ce bobina este de energizată, curentul scade rapid la zero în conformitate cu inductanța bobinei (punctul 6).

Timp mai lung decât cel specificat la punctele 5 și 6 poate să indice defecțiunea de contactelor auxiliare sau energia insuficientă a funcționării mecanismului.

fig-3

Figura 3. Punctele specifice curentului bobinei și parametrii de măsurare

DV-Win software

  • Descărcarea rezultatelor testelor din CAT-H în PC
  • Achiziționarea și analiza rezultatelor testelor
  • Rezultatele testelor pot fi vizualizate, editate, salvate, tipărite și exportate
  • Vizualizarea și suprapunerea mai multor grafice, pentru o comparație ușoară a rezultatului testului
  • Selectarea punctelor de măsurare și intervale utilizând cele două cursoare
  • Zoom și panoramare grafică
  • Configurare personalizată a rezultatului testului grafic

dv-win-software

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Echipamente de verificare pram > Analizoare de intreruptoare.

 

2023-11-07T12:06:11+00:00