Testarea capacitatii bateriei cu BLU200A

Cea mai buna cale de a determina starea de sanatate a bateriei este testarea capacitatii prin efectuarea unei testari de descarcare folosind dispozitivele BLU produse de DV POWER.
Procedeul de descarcare prin dispozitive BLU este fiabil si lipsit de pericol, deoarece BLU este echipat cu protectie la supratensiune si la supraincalzire, iar siguranta aditionala este pusa ca ultim nivel de protectie.

Dispozitivul asigura curent de descarcare cu o valoare maxima de 200 A. In cazul in care intensitatea sau tensiunea solicitata depaseste capacitatea unui dispozitiv BLU200A, mai multe (pana la 10) dispozitive pot fi conectate in paralel.

Capture-2

Descarcarea poate fi efectuata conform intensitatii, tensiunii sau rezistentei constante si profilului de solicitare selectat. Folosirea clemelor de curent DC face ca BLU200A sa masoare curentul total prin reglementari de tip cale externa si baza, specifica acestui caz. Acest procedeu asigura testarea fara a deconecta bateria de la sarcina.

Capture
Dispozitivele BLU sunt prevazute atat cu memorie interna pentru stocarea rezultatelor de testare, cat si cu port USB pentru memorii flash si cablu USB pentru transferarea cu usurinta a datelor. In plus, vin echipate cu tastatura si un afisaj color grafic de 4.,3” pentru o usoara folosire.

Capture4

 

Pachetul software DV-B Win ofera posibilitatea setarii parametrilor aditionali (voltajul celulei, tensiunea de sir, capacitatea si timpul) pentru alarma si oprirea testarii. Setarea profilului procedeului este afisata grafic.
Prin folosirea aplicatiei in timpul procedeului de descarcare, pot fi observate atat valorile intensitatii, tensiunii si capacitatii cat si forma de unda. In plus, functia de monitorizare online prin histograma face posibila observarea distributiei tensiunii pe fiecare celula a sirului bateriei.
La finalizarea procesului de descarcare, rezultatele sunt salvate si pot fi aranjate sau printate pentru rapoarte in formate selectabile precum Excel, PDF si Word, oferind apoi posibilitatea analizarii, vizionarea per ansamblu a istoricului si compararea rezultatelor.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Masuratori de uz general > Testere de baterii.

Discuta cu specialistii nostri despre aplicatiile la care poti folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T14:18:23+00:00