Testarea izolației electrice

Home/Produse Testere Electrosecuritate/Testarea izolației electrice
6547

Megohmetrul C.A 6547 are o carcasa foarte rezistenta si este perfect pentru analize cantitative si calitative ale izolatiei.

Toate instalațiile și echipamentele electrice este necesar sa fie conforme cu specificații de rezistență a izolației astfel încât să poată funcționa în siguranță. 

Fie că implică cablurile de conectare, echipamentele de secționare și protecție sau motoarele și generatoarele, conductoarele electrice sunt izolate folosind materiale cu rezistenta ridicata pentru a limita, pe cât posibil, fluxul de curent în afara conductoarelor. Calitatea acestor materiale izolante se schimbă timp.

Aceste modificări reduc rezistivitatea electrică a materialelor izolante, crescând astfel curenții de scurgere care duc la incidente care pot fi grave în termeni atât a siguranței (persoane și proprietăți), cât și a costurilor de oprire a producției.

Pe lângă măsurătorile efectuate pe echipamente noi în timpul punerii în funcțiune, testarea periodică a izolației la instalații și echipamente ajută la evitarea acestor incidente prin mentenanță predictiva. 

Aceste teste detectează îmbătrânirea și deteriorarea prematură a proprietăților izolante înainte de se ajunge la un nivel susceptibil de a provoca incidentele descrise mai sus.

Izolarea și cauzele defectării izolației

Pentru că măsurarea izolației cu un megohmmetru face parte dintr-o politică mai largă de mentenanță predictiva este important sa înțelegem diferitele cauze posibile de deteriorare a performanței izolației, astfel încât să putem lua măsuri pentru a o corecta. Cauzele pot fi electrice, mecanice, chimice, de temperatura si de mediu. 

Megohmetrul C.A 6547 are o carcasa foarte rezistenta si este perfect pentru analize cantitative si calitative ale izolației. Măsoară automat tensiunea, capacitanta si curentul rezidual si oferă stocarea măsurătorilor si un link RS 232 pentru a controla instrumentul si a procesa datele folosind software-ul. C.A 6547 este un tester de izolație digital 5,000 V cu memorie de stocare si comunicare.

Chauvin-Arnoux-C.A-6505-6545-6547-6549-function-infomercial

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Testere electrosecuritate > Testere de izolatie / megohmetre.

Discuta cu specialistii nostri despre aplicatiile la care poti folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T12:24:00+00:00