Testarea sigurantei instalatiilor electrice fotovoltaice -Surse de energie verde

Home/Analiza Calitatii Energiei/Testarea sigurantei instalatiilor electrice fotovoltaice -Surse de energie verde

Surse de energie verde

În contextul dezvoltării durabile, ponderea energiei verzi a crescut semnificativ în ultimii ani.

Aceasta include energia solară. Sectorul fotovoltaic (transformarea energiei solare în energie electrică), desfășurat atât în locuințe, cât și pe site-uri de producție de mare capacitate (ferme solare) este un accent major pentru producatorii de aparate de masura si control.

Pentru evaluarea eficienței acestor instalații și verificarea panourilor solare, Chauvin Arnoux propune testere de panouri solare special

concepute pentru această aplicație.

Pentru a ajuta organizațiile să-și structureze abordarea pentru atingerea acestui obiectiv, au fost elaborate standarde pentru a defini un sistem de management al energiei. Standardul ISO 50001 recomandă, de exemplu, o metodologie bazată pe „Plan-Do-Check-Act”.

În special, definește fazele de planificare energetică și de verificare a măsurătorilor pentru a întocmi un diagnostic precis al situației inițiale (identificarea zonelor consumatoare de energie) și a verifica eficacitatea acțiunii întreprinse pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Indiferent dacă abordarea este acoperită de sistemul ISO 50001 sau nu, îmbunătățirea eficienței energetice include în mod necesar o fază de diagnosticare care implică o analiză precisă a consumului de energie (analiza profilului de consum și defalcarea detaliată a consumului).

Acest lucru ajută la identificarea modalităților potențiale de reducere a consumului în zonele majore, care pot duce la modificarea proceselor industriale, modernizarea echipamentelor și mașinilor, lucrări de îmbunătățire a clădirilor sau modificări ale obiceiurilor personale.

Odată întreprinsă această acțiune, se efectuează verificări pentru a se asigura că îmbunătățirile se potrivesc cu previziunile și, dacă este necesar, pentru a implementa acțiuni corective.

Rezolvarea problemelor de calitate a energiei electrice reprezinta un proces complex care impune evaluarea calitatii energiei furnizate, prin monitorizarea tensiunilor si curentilor in punctele de alimentare, cat si prin monitorizarea perturbatiilor introduse de catre consumator.
In cazul in care va intereseaza o imagine clara asupra modului in care aveti posibilitatea de-a reduce costurile energiei electrice in compania
dumneavoastra, va invitam sa consultati oferta noastra de aparate destinate acestui domeniu

Metrel

Testarea siguranței instalațiilor electrice fotovoltaice este un domeniu special de testare a siguranței instalațiilor electrice, deoarece

mi3108

mi3108

implică și teste și măsurători pe sisteme DC, care sunt relativ neobișnuite în majoritatea mediilor casnice, comerciale și într-o anumită măsură industriale. Există, de asemenea, adăugarea de teste specific pentru fotovoltaice care sunt în afara domeniului procedurilor standard de testare și măsurare.

Metrel are două testere de siguranță pentru instalațiile electrice fotovoltaice dedicate. Unul reprezintă o soluție completă de testare și măsurare cu suport pentru testarea impedanței linie/buclă, testări RCD de tip A, AC, B și măsurători de putere și energie, în timp ce cealaltă este un instrument de testare mai eficient pentru evaluarea simplificată a instalațiilor fotovoltaice.

 Metrawatt

Testarea sistemelor fotovoltaice – tehnologie Solar PV

De ce este necesară măsurarea cu sarcină capacitivă? Pe de o parte, măsurarea curbelor caracteristice pentru generatoarele fotovoltaice

profitest pv

profitest pv

(module, șiruri, matrice) nu trebuie efectuată prea rapid (dV/dt mare), deoarece curba caracteristică măsurată poate fi modificată în cazul măsurării rapide (< 20 ms). ) datorită atributelor capacitive/inductive ale generatorului sau configurației de testare, caz în care nu numai caracteristicile generatorului PV sunt reflectate în rezultatele măsurătorilor. Pe de altă parte, nici măsurarea nu trebuie să fie prea lentă (> 1 sec.), deoarece pericolul expunerii la radiații fluctuante este, în caz contrar, crescut semnificativ, ceea ce ar influența rezultatele măsurătorilor. Acest lucru afectează și temperatura modulului, care reacționează relativ lent, dar se poate schimba totuși în câteva secunde.

Proces de calcul patentat pentru determinarea rezistenței interne în serie a generatorului, bazat exclusiv pe o singură curbă caracteristică IU Această rezistență este rezultatul fizic al materialului utilizat pentru fabricarea modulului, precum și a dispoziției sale și a conexiunilor de cablare și are în mod normal o valoare constantă. De exemplu, se ridică la aproximativ 1 Ω pentru modulele cristaline și mai mult de 2 Ω pentru modulele cu peliculă subțire. De curând, măsurarea rezistenței interne a seriei poate fi efectuată cu instrumente din gama de produse Profitest PV. Doar o singură curbă caracteristică I-U trebuie trasată la modul în acest scop. Pe baza acestei curbe caracteristice, instrumentul calculează automat RS, precum și puterea de vârf PPK și rezistența paralelă RP.

Fluke

Instrumente de testare de încredere pentru profesioniștii din domeniul solar

Energia solară este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume – iar profesioniștii din domeniul energiei solare au nevoie de instrumente care să îi ajute să țină pasul. Pe măsură ce numărul de instalații fotovoltaice (PV) crește, crește și nevoia de soluții precise și fiabile de testare solară. De la contoare solare cu cleme, contoare de iradiere solară și testere PV rezidențiale până la echipamente clasificate pe categorii utilizate pentru punerea în funcțiune, întreținerea și depanarea instalațiilor fotovoltaice, instrumentele de testare Fluke vă ajuta.

    Soluții solare                                               

Rezidențial

Fiți un expert în instalarea și depanarea sistemelor fotovoltaice. Instrumentele solare rezidențiale Fluke fac mai rapidă, mai ușoară și mai sigură instalarea și întreținerea sistemelor solare rezidențiale pentru profesioniștii PV.

Aplicațiile solare rezidențiale sunt de obicei clasificate ca On-Grid (conectat la rețeaua de transport a companiei de utilități) sau Off-Grid (neconectat la o rețea de transport).

Majoritatea instalațiilor solare rezidențiale sunt sisteme On-Grid, care alimentează în rețea energia solară neutilizată în casă. Acestea permit clienților să primească credite de energie de la utilitate pentru acest exces de energie electrică.

Comercial

Preluați controlul asupra zilei dvs.: rezolvați rapid și eficient problemele de instalare, întreținere și depanare PV cu instrumentele solare Fluke pentru aplicații comerciale, inclusiv panouri, invertoare și stocare.

La fel ca aplicațiile solare rezidențiale, sistemele solare comerciale sunt de obicei fie On-Grid (conectate la rețeaua de transport a companiei de utilități) fie Off-Grid (nu sunt conectate la o rețea de transport). Cu toate acestea, multe sisteme comerciale folosesc și un model hibrid: configurație On-Grid cu utilizarea unui sistem de baterii pentru alimentare de rezervă.

Industrial

Eliminați frustrarea gestionării sistemelor fotovoltaice pentru instalații solare complexe industriale și la scară de utilitate; găsiți cele mai bune instrumente pentru a rezolva chiar și cele mai dificile probleme.

Sistemele solare industriale sunt instalate de obicei de utilitățile energetice. Scara lor mare le face cele mai complexe aplicații solare dintre toate. Rețelele solare utilizate în aceste tipuri de sisteme pot genera megawați de energie electrică.

Echipamentele folosite de echipele de instalații și întreținere solare industriale trebuie să fie și mai robuste decât cele pentru aplicații solare mai mici. Cele mai potrivite instrumente la această scară includ conectivitate fără fir și opțiuni de monitorizare continuă pentru captarea măsurătorilor.

Seaward

Testare solară PV – Oricare ar fi nevoile dvs. de testare solară PV, folositi instrumente Seaward. Produc soluții de testare solară PV de aproape un deceniu și au devenit un nume de încredere în industrie. Indiferent dacă sunteți un instalator PV rezidențial, comercial sau de utilitate sau testați instalații de 1000V și 1500V, au o soluție de testare PV pentru dvs.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Analiza calitatii energiei > Echipamente pentru domeniul solar.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

 

2023-11-07T08:00:34+00:00