Un instrument unic pe piata RMO-TH Ohmmetru portabil pentru înfășurări

Home/Echipamente de Verificare PRAM/Un instrument unic pe piata RMO-TH Ohmmetru portabil pentru înfășurări
  • Efectuează 2 teste diferite:rmo-th
  • Rezistența infășurărilor
  • Demagnetizare
  • Două surse de curent continuu:
  • Curent de testare până la 2 A DC pentru partea HV a transformatorului
  • Curent de testare de până la 10 A DC pentru partea LV a transformatorului
  • Extrem de ușor – doar 1,4 kg / 3,1 lbs
  • Alimentare pe acumulatori
  • Măsoară transformatoare monofazate și trifazate

RMO-TH este portabil, funcționează cu acumulatori, testare complet automată special concepută pentru măsurători ale rezistenței înfășurărilor transformatoarelor. De asemenea, poate funcționa pentru demagnetizarea transformatoarelor.

Rezistența înfășurărilor transformatorului se determină prin injectarea de curent continuu printr-o înfășurare, măsurand cu precizie tensiunea DC pe cablu înfășurării și apoi calculând rezistența ca raportul dintre tensiune și curent.

Dispozitivul generează curenti DC fără ondulații. Atât injecţia de curent cât şi descărcarea energiei din circuitele magnetice ale transformatoarelor sunt reglate automat.

Aplicații

Lista aplicațiilor instrumentului includ:

  • Măsurarea rezistenței înfășurărilor transformatoarelor de distribuție și de instrumente
  • Demagnetizarea transformatoarelor de distribuție și de instrumente

Conectarea RMO-TH la obiectul de testare

Transformator de distribuție

rmo-th-fig-1

Conectarea RMO-TH la un transformator de distribuție trifazat

Folosind două seturi de cabluri, RMO-TH poate fi conectat la o fază a părții HV a transformatorului și o fază pe partea LT a transformatorului, simultan. Pentru măsurarea rezistenței infășurării, RMO-TH poate fi conectat fie partea HV a transformatorului, fie la partea LT, sau la ambele în ​​cazul în care rezistențele înfășurărilor HV și LT vor fi măsurate simultan.

 

Memorie

RMO-TH are 100 de înregistrări de transformatoare. Pot fi stocate pană la 15 rezultate ale rezistenței înfășurărilor fiecărui transformator.

 

rmo-th-fig-2

Conectarea sursei DC 1 a RMO-TH (partea H) la secundarul transformatorului de curent nemontat (CT).

Transformator de curent (CT)

RMO-TH poate fi folosit pentru testarea rezistenței înfășurării, precum si pentru demagnetizare, a unui transformator de curent (CT). Fie sursa DC 1 (partea H) sau sursa DC 2 (partea X) pot fi conectate la secundarul transformatorului pentru măsurarea rezistenței înfășurării acestuia. Demagnetizarea ar trebui se efectuează din partea secundarului transformatorului. Atunci cand Sursa DC 1 a RMO-TH (partea H) este utilizată pentru procesul de demagnetizare, aceasta ar trebui să fie conectată la înfășurarea secundară a CT în scopul demagnetizării CT.

Beneficii și caracteristici

Două surse de ieșire DC

O problemă comună la testarea rezistenței înfășurărilor transformatoarelor de distribuție este selectarea curentului de testare. Transformatoarele de distributie au un raport mare de spire și prin urmare, diferență mare între curenții nominali HV și LT. Testarea înfășurărilor HV și LT cu aceeași sursă de curent poate fi provocatoare – curentul de testare trebuie să fie mai mic sau egal cu 10% din curentul nominal HV, care este foarte adesea prea scăzut pentru înfășurarea LV. Din aceast motiv, RMO-TH are două surse de ieșire DC – unul pentru transformator partea HV, iar celălalt pentru transformator partea LT. În acest fel, înfășurările HV și JT ale transformatoarelor pot fi testate folosind curenți de testare diferiți.

Acumulator intern

RMO-TH este alimentat de un acumulator Li-Ion intern, care poate fi reîncărcat si înlocuit de utilizator. O zi plină de testarea poate fi efectuată cu încărcarea completă a acumulatorului. RMO-TH poate fi operat  în timp ce se afla la încărcat.

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Echipamente de verificare pram > Miliohmetre.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

 

2023-11-07T11:58:35+00:00