Măsurarea şi diagnoza izolaţiei cu CC si seturi de cordoane de test de la Megger

Home/Echipamente de Verificare PRAM/Măsurarea şi diagnoza izolaţiei cu CC si seturi de cordoane de test de la Megger

mit-s1-1Testele pentru diagnoza izolaţiei efectuate în zilele noastre reprezintă peste o sută de ani de dezvoltare constantă. Tehnicile de măsurare au evoluat continuu pentru a ține pasul cu noile tehnologii ale izolaţiilor. De la instalaţiile electronice și cablajele de uz casnic la generatoarele și la sistemele de transport a energiei, toate tipurile de izolații trebuie să funcționeze la o valoare minimă de siguranţă. Testele pentru diagnoza izolației oferă cele mai avansate tehnici de măsurare pentru a evalua cu exactitate starea de sănătate a izolațiilor moderne de înaltă calitate și pentru a îndeplini standardele electrice moderne. Aceste standarde electrice se aplică testării cablurilor, generatoarelor, întreruptoarelor și multor alte sisteme electrice pentru care calitatea izolației din jurul conductorilor trebuie să fie cât se poate mai bună. Pentru fiecare dintre aceste sisteme, Megger are echipamentul cel mai potrivit pentru efectuarea unui test cuprinzător al izolaţiei. Echipamentele Megger sunt completate de un software special care înregistrează toate măsurătorile și datele, facilitând procesul de gestionare a informațiilor.

MIT515 Tester de izolaţie 5 kV Pentru utilizatorii care au nevoie de un simplu tester cu înaltă tensiune, MIT515mit este instrumentul perfect pentru service şi mentenanţă. Robust şi cu test la 5 kV, MIT515 nu oferă toate funcţiile prezente la celelalte modele dar asigură teste prin metode clasice, de bază sau cu temporizare, index de polarizare şi rata de absorbţie dielectrică.

MIT525 Tester de izolaţie şi diagnoză 5 kV MIT525 este un model compact, uşor cu 5 kV pentru testarea, diagnosticarea şi întreţinerea echipamentelor electrice de înaltă tensiune. Pe lângă măsurarea rezistenţei de izolaţie până la 10 TΩ, MIT525 oferă de asemenea teste de diagnoză precum Indicele de polarizare, Raportul de absorţie dielectric, Tensiune de pas, Descărcare dielectric şi test rampă.
MIT1025 Tester de izolaţie şi diagnoză 10 kV MIT1025 este un tester a rezistenței de izolație 10 kV, compact și ușor, pentru testarea, diagnosticarea și întreținerea echipamentelor electrice de înaltă tensiune. 

MIT1525 Tester de izolaţie şi diagnoză 15 kV  MIT1525 este un tester a rezistenței de izolație 15 kV, echipat acum cu acumulatori Li-ion cu încărcare rapidă, instrumentul are un display mare, clar, ușor de citit atât în lumina soarelui cât și în medii întunecoase. Mărimile afișate includ rezistența, tensiunea, curentul de pierdere, capacitatea, starea acumulatorului și constanta de timp. 

S1-568 5kV a fost proiectat pentru a indeplini cerintele stricte ale unitatilor de putere din secolul 21. In plus fata de aS1 fi compact, testerele de izolatie de inalta performanta Megger ofera posibilitatea de a efectua masuratori exacte ale rezistentei de izolatie in medii extreme de zgomot ridicat, schimbarea rapida a cablului de capacitate, chiar si operare de la distanta pentru comfort si siguranta.
Inginerii care în mod curent fac teste pe sarcini capacitive, ca de ex. pe cabluri de alimentare lungi, vor alege seria S1 care oferă un curent de încărcare mare de 6 mA, pentru accelerarea procesului de testare.
Pentru companiile de service S1-1568 reprezintă o excelentă alegere cu flexibilitatea sa și prin capabilitatea de viitor demonstrată.

Cordoane de test pentru instrumentele de măsură a rezistenței izolației cu 5kV, 10kV și 15 kV

Megger oferă o gamă largă de seturi de cordoane și cleme de diferite dimensiuni și caracteristici electrice pentru utilizare cu testere Megger pentru măsurarea rezistenței de izolație cu 5kV, 10kV și 15kV, permițând utilizatorului să aleagă cel mai potrivit set de cordoane pentru efectuarea măsurătorii.
Seturile de cordoane sunt proiectate pentru a facilita conectarea la o varietate de sisteme dezenergizate în scopul măsurării rezistenței izolației. În toate cazurile, este responsabilitatea utilizatorului să utilizeze metode de lucru sigure și să verifi ce dacă sistemul este sigur înainte de a realiza conexiunea. Chiar și sistemele care au izolație electrică pot avea o capacitate considerabilă, care atinge un grad mare de încărcare cu o sarcină electrică mare în timpul efectuarea testului de izolație. Această încărcare poate fi letală, așa că nu atingeți niciodată conexiunile, inclusiv cablurile și clemele, în timpul testului. Sistemul trebuie să fie descărcat în siguranță înainte de a atinge conexiunile.

Citeste Brosura Note de aplicații: seturi de cordoane pentru instrumente test izolație cu 5 kV, 10 kV și 15 kV HVTestleads_AN_ro_01

Sursa Megger Copyright , All rights reserved.
Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Testere electrosecuritate > Testere de izolatie / Megohmetre.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

 

2023-11-07T11:47:18+00:00