Cum detectati rapid pierderile de aer comprimat cu ajutorul imaginilor acustice cu Flir Si124

Home/Marimi Neelectrice/Cum detectati rapid pierderile de aer comprimat cu ajutorul imaginilor acustice cu Flir Si124

REDUCEȚI TIMPUL DE INSPECȚIE CU PÂNĂ 90%

În majoritatea fabricilor, sistemele de aer comprimat sunt unul dintre cele mai mari centre de cost al energiei electrice. De aceea, este important să detectați scurgerile de aer comprimat și ineficiența echipamentelor cât mai curând posibil – și să le remediați imediat. Dar găsirea scurgerilor de aer nu este ușor de făcut folosind metode tradiționale de inspecție, cum ar fi testarea cu bule de săpun, care necesită timp semnificativ.

Cele mai multe scurgeri creează turbulențe care, la rândul lor, creează zgomot ultrasonic. O cameră de imagine acustică, cum ar fi FLIR Si124, identifică sursa acelui zgomot și suprapune acel „hotspot” pe o imagine vizuală a camerei în timp real. Prin imagistica sursei de zgomot, putem îmbunătăți timpul de inspecție cu ultrasunete cu aproximativ 90 %. De asemenea, inspectorii pot scana rapid zone mari cu camera de la o distanță sigură, fără să atingă utilaje sau să închidă linia. FLIR Si124 vede prin zgomotul de fundal întâlnit frecvent în mediile industriale pentru a produce imagini precise. Ascultând, recunoscând, analizând sunete ultrasonice și, în cele din urmă, înțelegând ce înseamnă diferite sunete, un aparat de imagine acustică permite operatorilor să identifice instantaneu și cu precizie sursa unei scurgeri de aer.

FLIR Si124 este ideal pentru identificarea scurgerilor în locații greu accesibile.

Adoptând imagistica acustică ca parte a rutinei de întreținere predictivă, profesioniștii pot identifica rapid problemele, pot reduce costurile în exces și pot continua operațiunile de producție.

CUANTIFICAREA SMART A SURGERILOR ȘI ANALIZA COSTURILOR

Orice microfon cu ultrasunete tipic poate localiza scurgerile de aer dacă nivelurile de presiune sonoră pe care le emit sunt suficient de puternice. Dar dacă utilizatorul nu este instruit în acustică, utilizarea acestor tipuri de dispozitive fără nicio capacitate de analiză nu va oferi rezultatele necesare pentru a lua decizii informate de întreținere. Din punct de vedere istoric, conversia fișierelor de sunet cu scurgeri în estimări ale dimensiunii scurgerilor și estimări ale costurilor implică utilizarea de tabele sau algoritmi complicati. FLIR Si124 elimină această problemă făcând analiza ușoară cu o pregătire minimă.

Repararea scurgerilor de aer comprimat găsite cu FLIR Si124 poate economisi producătorilor costuri cu electricitatea în fiecare an.

Si124 este un instrument inteligent cu analiză pe dispozitiv, care oferă o analiză a mărimii scurgerilor și a costurilor scurgerilor. Acest lucru facilitează pentru o unitate să calculeze rapid cheltuielile anuale estimate cu energie cauzate de scurgerile de aer comprimat sau de vid.

FILTREAZĂ ZGOMOTUL DE FUNDAL

Găsirea frecvenței optime într-un mediu zgomotos.

Scurgerile de aer sub presiune generează un sunet de bandă largă care se extinde de la frecvențele audibile la cele ultrasonice. Instalațiile industriale de producție au diferite niveluri de zgomot de fundal, ceea ce face aproape imposibilă auzirea unei scurgeri de aer doar cu urechile umane. În general, zgomotul de fond interferează mai puțin la frecvențe înalte, iar scurgerile de aer sunt cel mai bine detectate cu frecvențe între 20 și 30 kHz. Gama de frecvență FLIR Si124 de la 2 la 31 kHz este optimizată pentru a detecta cele mai mici scurgeri la cele mai mari distanțe. Când se compară detectoarele cu ultrasunete standard, s-ar putea avea impresia că scurgerile de aer emit doar un sunet specific de frecvență ultrasonică și, pentru a le detecta, ar trebui utilizat acest interval de frecvență. Cu toate acestea, acesta nu este adevărul – în unele cazuri, poate fi benefic, dar în altele, poate dăuna sensibilității de detectare. Frecvența cea mai potrivită utilizată pentru detectare depinde de mai mulți factori diferiți. Cu toate acestea, zgomotul de fundal poate interfera. În aceste cazuri, dispozitivul trebuie să fie capabil să diferențieze sursele de sunet care seamănă cu o scurgere de alte surse de sunet care interferează. Majoritatea camerelor acustice de pe piață de astăzi necesită ca utilizatorul să filtreze manual orice zgomot de interferență folosind glisoare pentru a selecta un interval de frecvență. Această abordare de încercare consumatoare de timp crește semnificativ riscul ca multe probleme să rămână nedetectate.

Un exemplu de pierdere a intervalului de detectare pe diferite frecvențe

FLIR Si124 are o abordare diferită: detectează automat modelele de sunet care seamănă cu cele ale scurgerilor de aer și elimină zgomotele interferente atât pentru surse de sunet individuale, cât și pentru multiple, folosind filtre AI avansate ale camerei.

FLIR Si124 poate detecta orice scurgere de gaz sub presiune, atâta timp cât există o diferență de presiune suficientă (psi minim este o valoare brută bună).

Cu alte cuvinte, camera recunoaște dacă sunetul seamănă cu o scurgere de aer față de zgomotul de fundal – astfel încât utilizatorul nu trebuie să o facă.

PRECIZIȚIE CU MAI PUȚIN EFFORT

Această figură arată modul în care numărul de microfoane influențează capacitatea de a „vedea” problemele. Cu 124 de microfoane, Si124 permite utilizatorului să vadă cu ușurință două vârfuri de zgomot generate de o scurgere față de 1 vârf cu o cameră care utilizează doar 32 de microfoane.

În imagistica acustică, numărul de microfoane pe care camera le are joacă un rol esențial. În general, cu cât numărul de microfoane este mai mare, cu atât performanța acustică este mai bună. Camerele acustice folosesc în general microfoane de tip MEMS (sisteme microelectro-mecanice), deoarece oferă performanțe, stabilitate, consum redus de energie și sunt de dimensiuni mici. Microfoanele MEMS pot capta de obicei zgomote puternice (de obicei peste 120 dB(A)), dar au și un nivel ridicat de zgomot propriu, ceea ce înseamnă că un singur microfon nu poate capta cele mai silentioase niveluri de sunet; cu toate acestea, acest autozgomot poate fi eliminat prin combinarea semnalului de la mai multe microfoane. Dublarea numărului de microfoane elimină aproximativ 3 dB de zgomot. Prin urmare, sensibilitatea pentru detectarea sunetelor liniștite poate fi crescută prin maximizarea numărului de microfoane.

pot reduce timpul de inspecție a scurgerilor de aer comprimat și de vid cu până la 90 la sută fără o pregătire extinsă folosind FLIR Si124.

FLIR ESTE UN FURNIZOR DE ÎNCREDERE DE SOLUȚII DE SISTEM AL DECIZIILOR

Profesioniștii din producție depind de FLIR pentru a oferi soluții fiabile, de calitate, care le ușurează munca, astfel încât să aibă mai mult timp să se concentreze asupra altor priorități. FLIR a adăugat imagini acustice la suita de produse termografice a companiei pentru a permite utilizatorilor să-și facă treaba mai rapid, mai sigur și mai eficient. Si124 are, de asemenea, un instrument de raportare simplu, si robust, pentru a ajuta clienții să identifice problemele și să prioritizeze ceea ce necesită cea mai mare atenție.

Copyright All rights reserved Teledyne Flir

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectrice > Camere de termoviziune.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T07:59:35+00:00