Fluke ii900 – Cum sa imbunatatiti performanta uneltelor pneumatice

Home/Marimi Neelectrice, Produse Marimi Neelectrice/Fluke ii900 – Cum sa imbunatatiti performanta uneltelor pneumatice

Detectarea scurgerilor

Liniile de aer comprimat sunt în epicentrul succesului sau eșecului pentru multe fabrici. Când conductele de aer comprimat sunt intacte, uneltele pneumatice pe care le execută funcționează, de asemenea, conform așteptărilor. Dar atunci când liniile de aer comprimat sunt compromise, rezultatele pot fi dăunătoare. Scăderea presiunii, este un fenomen observat mai ales pe partea de consumatori a sistemului de aer comprimat, unde dacă volumul de aer standard de metri cubi pe minut (SCFM) nu este furnizat de compresor, atunci necesarul de kg / metru pătrat ( PSI) în furtunurile de alimentare cu aer nu pot fi întreținute.

Într-o fabrică mare, un sistem de aer comprimat se poate întinde pe sute de metri și poate intra și ieși prin diverse alte sisteme operaționale. Problemele într-un sistem de aer comprimat pot apărea oriunde de-a lungul acestor linii, inclusiv la compresor, uscător de aer, linii principale sau unelte pneumatice. Scurgerile sunt cauza principală a performanței reduse la uneltele pneumatice, cum ar fi cheile pneumatice, burghiile pneumatice și șlefuitoarele pneumatice. Scurgerile reduc aerul care curge printr-o conductă, oferind o cantitate inadecvată de presiune a aerului pentru a funcționa corect echipamentul. Deci, soluția este ușoară – găsiți și remediați scurgerile. Dar cum?

capture

Găsirea scurgerilor din conductele de aer comprimat este ușoară, dacă le puteți auzi. Majoritatea oamenilor nu pot auzi scurgerile de aer comprimat într-un mediu complet liniștit, darămite într-o fabrică de producție zgomotoasă. Și chiar dacă credeți că auziți o scurgere, trebuie să o verificați, ceea ce înseamnă că trebuie să o puteți accesa. Din nou, acest lucru nu este întotdeauna ușor  într-o fabrică aglomerată, unde echipamentele sunt în mișcare, iar liniile de aer comprimat sunt instalate la mai mult de 15 metri în sus.

Metoda arhaică a apei cu săpun de găsire și verificare a scurgerilor în conductele de aer comprimat este ineficientă și inadecvată pentru dimensiunea și scopul liniilor de aer comprimat dintr-o unitate de producție. O metodă mai rapidă, mai sigură și mai precisă de a găsi scurgeri ale sistemului de instrumente pneumatice implică scanarea — folosind un instrument care detectează sunetul.

Cum să utilizați imagistica acustică pentru a găsi scurgeri de aer

Camera cu ultrasunete industrială Fluke II900 este echipată cu o serie de microfoane ultra-sensibile care permit echipelor de întreținere să localizeze rapid și cu precizie scurgerile de aer din sistemele de aer comprimat, chiar și în cele mai zgomotoase medii. Într-o singură zi, vă puteți scana întregul sistem pentru a identifica toate scurgerile din acesta. Dar atunci ce?

Doar pentru că ați găsit scurgerile care încetinesc performanța uneltelor dvs. pneumatice nu înseamnă că ați rezolvat problema. Este posibil să nu aveți resursele la îndemână pentru a repara toate aceste scurgeri.

Acesta este motivul pentru care Camera cu ultrasunete industrială Fluke II900  include un software puternic care nu numai că vă ajută să identificați unde se află acele scurgeri în sistem, dar permite și notarea pe ecran, cuantificarea scurgerilor (cât de mare este acea scurgere?) și dezvoltarea fără probleme a rapoartelor. .

  • Etichetarea activelor le permite altora să știe unde a fost găsită scurgerea
  • Notarea pe ecran oferă un context și considerații suplimentare pentru alții
  • Cuantificarea scurgerilor identifică dimensiunea scurgerii pentru a vă ajuta să stabiliți cu prioritate care scurgeri merită mai întâi atenție
  • Rapoartele pot include imaginea scurgerii, etichete de active, adnotări, dimensiunea scurgerii și multe altele – cum ar fi cât vă va costa acea scurgere dacă nu o remediați – toate cuprinse într-un raport profesional pentru a le partaja altora, cum ar fi echipei de reparații.

Unde găsiți scurgerile: o listă de verificare

Scanați toate punctele de conectare și de-a lungul întregului sistem. Scurgerile pot proveni de la orice gaură, gol sau conexiune eșuată. Găsiți și remediați scurgerile pentru a îmbunătăți performanța sculelor pneumatice.

  • Cuplaje
  • Coturi
  • Filtre
  • Furtunuri
  • Lubrifiant
  • Duze
  • Țevi profil T
  • Regulatoare
  • Tuburi
  • Supape
Sursa Fluke Copyright © 2022, All rights reserved.
Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectrice > Camere de termoviziune.

Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro

Tel: 0268-472 577

sigiliu-fundal-transparentacr

2023-11-07T08:15:21+00:00