Recentele întreruperi ale lanțului de aprovizionare au dus la o penurie de materii prime necesare pentru producția și repararea transformatoarelor. Lipsa unităților de transformare funcționale pune în pericol infrastructura electrică. Pe măsură ce industria trece prin faza de reconstrucție este esențial să se mențină calitatea acestor active de la producție până la sfârșitul ciclului de viață.
Atacul naturii asupra rețelelor electrice
În timp ce rețelele electrice mai vechi se slăbesc și se defectează, prezența vremii extreme afectează chiar și transformatoarele mai noi. Această vreme severă, combinată cu alte dezastre naturale, cum ar fi cutremure și inundații, continuă să reprezinte o amenințare pentru rețelele electrice. Construirea unei rețele electrice mai rezistente este importantă, dar menținerea transformatoarelor pe care le avem deja este esențială. Peste 50% din defecțiunile transformatorului sunt cauzate de factori externi, cum ar fi evenimentele legate de vreme. Dacă unitatea este deja slabă și prea imbatranită, există o șansă mai mare ca prezența acestor elemente să provoace defectarea unității. Instrumentele de monitorizare a stării detectează problemele din timp pentru a ajuta la pregătirea mai bună a acestor unități pentru evenimente neașteptate.
Microrețele : noua cale de urmat pentru energia regenerabilă
Transformatoarele sunt coloana vertebrală a rețelei electrice, dar recenta trecere treptată la microrețele a entuziasmat lumea utilităților. Microrețelele sunt mai mici, interoperabile cu rețeaua electrică și, în general, sunt mai ușor de construit și întreținut. Asta nu înseamnă că transformatoarele vor avea o ieșire permanentă, dar microrețelele sunt o modalitate excelentă de a integra rețele mai gestionabile în peisajul electric. Recuperarea lor este mult mai rapidă după un incident mare legat de vreme, iar reparațiile lor sunt mult mai ușoare. Microrețelele sunt o opțiune excelentă pentru energie regenerabilă, deoarece lumea se concentrează pe atenuarea schimbărilor climatice. Rețelele cu acțiune rapidă funcționează independent pentru a conserva energia și a reduce pierderile de transmisie, dar se pot conecta și la rețelele mai mari pentru a oferi suport suplimentar atunci când este necesar.
Început proaspăt și construit pentru a dura
Nevoia de transformatoare noi și îmbunătățite oferă oportunitatea de a începe cu o tabără curată; de ce să construiești ceva care nu este făcut să reziste? Vremurile actuale necesită transformatoare durabile și actualizate, motiv pentru care este esențial să evaluăm cu atenție designul și specificațiile fiecărui bun.
Dar este la fel de important și eficient să optimizăm starea de sănătate a activelor pe care le avem astăzi în domeniu. Transformatoarele mai vechi încep să îmbătrânească și să se deterioreze, făcându-le mai susceptibile la defecțiuni, precum și la deteriorarea vremii severe și a furtunii, iar nevoia de noi unități este mai importantă ca niciodată. Odată cu disponibilitatea sporită a materialelor noi, este esențial să ne asigurăm că sunt construite transformatoare noi pe termen lung. Urmând standardele IEEE, efectuarea de revizuiri formale de proiectare și teste din fabrică sunt pași importanți pentru a se asigura că producătorul construiește transformatorul pentru aplicația și specificațiile tehnice prevăzute. Testarea circuitului magnetic al unui transformator, înfășurările și izolația, impedanța și pierderea, interoperabilitatea, performanța termică și rezistența la scurtcircuit sunt deosebit de importante pentru transformatoarele regenerabile și cele specifice microrețelelor unde impactul armonicilor poate fi mai sever decât unitățile tipice T&D.
Indiferent de locul în care se află un transformator în ciclul său de viață, instrumentele de întreținere proactivă și de monitorizare a stării ar trebui, de asemenea, implementate pentru a-i optimiza starea de sănătate. Platforma Calisto® oferă o gamă largă de opțiuni pentru testare și analiză. Cu Calisto T1, inginerii au capacitatea de a testa funcționalitatea bucșilor pentru a se asigura că lucrează eficient pentru a reduce zgomotul și vibrațiile, oferind în același timp izolație la tensiunile înalte care trec prin ele. T1 conține, de asemenea, o protecție de descărcare parțială care ajută la eliminarea PD, lucrând pentru a preveni îmbătrânirea materialului izolator și evitând defecțiunile electrice. Păstrarea atentă a materialelor este importantă atunci când se monitorizează un transformator. Folosirea unui detector de descărcare parțială, cum ar fi T1, pentru a întreține un transformator, va face rețeaua de alimentare mult mai rezistentă.
Monitorul nou-nouț Calisto R9 pentru analiza gazelor dizolvate (DGA) oferă citiri critice DGA ale tuturor gazelor cheie de defectare ale transformatorului fără gaze consumabile și se auto-calibrează cu apă pentru citiri precise pe termen lung. Alte instrumente, cum ar fi Calisto H1, eșantionează continuu uleiul din transformatoare pentru a detecta cu precizie niveluri ridicate de hidrogen, ceea ce poate indica o defecțiune electrică. Testarea constantă este esențială pentru a evita o defecțiune, care ar putea duce la o întrerupere a rețelei. Întreruperea rețelei poate avea un impact asupra serviciului de gaze naturale, ridicând probleme de sănătate și de mediu și declanșând o reacție periculoasă în lanț. Utilizarea setului potrivit de instrumente de monitorizare a stării pentru a construi transformatoare și utilizarea acestor instrumente în mod regulat pentru a monitoriza noile rețele este importantă pentru sănătatea transformatorului și va ajuta la menținerea rezistenței acestora în timp.
Indiferent dacă electricitatea provine de la rețeaua electrică tradițională sau de la o microrețea mai mică, un lucru este cert: defectarea și defecțiunea transformatorului vor avea loc dacă unitățile nu sunt păstrate corespunzător. Pot fi construite noi rețele. Din acel moment, ele vor trebui întreținute corespunzător pentru a prelungi durata de viață a transformatorului și aici instrumentele de monitorizare a stării joacă un rol vital. Un transformator sănătos și funcțional este pregătit pentru evenimente neașteptate și face o rețea electrică mai puternică și mai rezistentă.
Discuta cu specialiștii noștri despre aplicațiile la care poți folosi aceste produse ofertare@arc.ro
Tel: 0268-472 577