Noua tehnologie revolutionara de detectare rapida a scurgerilor de aer comprimat, gaz si vid ajuta la evitarea timpului de intrerupere

Home/Marimi Neelectrice, Produse Marimi Neelectrice, Solutii Marimi Neelectrice/Noua tehnologie revolutionara de detectare rapida a scurgerilor de aer comprimat, gaz si vid ajuta la evitarea timpului de intrerupere

Profituri ascunse gasite in detectarea rapida a scurgerilor de aer comprimat, gaz si vid

descărcare-1

Camera industriala cu ultrasunete pentru depistarea pierderilor de aer din instalatiile de aer comprimat Fluke ii900

Compresoarele sunt pretutindeni in fabricile de astazi. Ele ruleaza echipamente, instrumente, robotica, lasere, sisteme  de manipulare de produse si multe altele. Cu toate acestea, sistemele de aer comprimat, de gaz si vid sunt compromise de uzura si de practici de intretinere slabe rezultand, astfel, cele mai mari pierderi dintre toate – scurgerile mereu prezente. Aceste scurgeri pot fi ascunse  in spatele echipamentelor, in punctele de conectare, in conducte crapate sau furtunuri uzate. Pierderile cresc repede si pot duce chiar la nefunctionare. Pierderile cumulate devin un cost ridicat. Estimari din diferite parti ale lumii (SUA, Noua Zeelanda) spun ca scurgerile pot reprezenta intre 20% -50% din capacitatea totala pentru sisteme care nu sunt bine intretinute. Costurile de energie asociate cu scurgeri de aer sunt un factor de sine statator in costul total.

Scurgerile de aer pot duce si la cheltuieli, timpi de reexecutie, timpi inactivi sau probleme de calitate si costuri de intretinere crescute. Pentru a compensa pierderea de presiune din cauza scurgerilor, operatorii deseori FLUKE-ii900supracompenseaza prin cumpararea un compresor mai mare decat este necesar si astfel cresc si costurile de energie. Scurgerile din sistem pot provoca, de asemenea, pentru echipamentele dependente de aer sa functioneze gresit din cauza presiunii scazute a sistemului. Astfel se poate ajunge la intarzieri de productie, perioade de oprire neplanificate, probleme de calitate, durata de utilizare micsorata si costuri de intretinere crescute din cauza ciclului inutil al compresoarelor. Scurgerile duc la pierderi. Corectarea acestor scurgeri inseamna bani economisiti. Este necesar un program de detectare a scurgerilor. Gasirea si remedierea scurgerilor nu este usoara. Cuantificarea pierderilor si determinarea costului necesita specialisti si instrumente.  Calcularea sistematica a economiilor anuale de costuri din  eliminarea scurgerilor  ajuta industriile sa foloseasca aer comprimat la un nivel durabil si maxim de eficienta.

descărcare-2

Camera industriala cu ultrasunete pentru depistarea pierderilor de aer din instalatiile de aer comprimat

Instrumentul Fluke ii900  este un detector acustic cu ultrasunete – un dispozitiv electronic portabil care recunoaste sunete de frecventa inalta asociate cu scurgeri de aer. Detectoarele ultrasonice tipice ajuta la gasirea unor scurgeri, dar timpul consumat este mare.  De asemenea, aceste instrumente necesita ca operatorul sa fie amplasat aproape de echipament pentru a gasi scurgeri, ceea ce face dificila utilizarea in zone greu accesibile, cum ar fi tavanele sau spatele unui echipament.

Cât aer pierzi?

Gasirea si repararea eficienta a scurgerilor duce la reducerea substantiala a costurilor pentru intreprinderi care folosesc sisteme de aer comprimat.

Companiile nu numai ca sunt capabile sa economiseasca consumul de energie prin repararea scurgerilor, dar pot de asemenea, imbunatati nivelul de productie si extinde durata de viata a echipamentelor.

Pentru mai multe informații despre Fluke ii900 Sonic Industrial Imager, accesați https://www.arc.ro/fluke-ii900 si discutati cu specialistul nostru:

Project Manager & Trainer Constantin Iosim

0726 746 424

 sigiliu-fundal-transparent acr

Produsul prezentat in cadrul articolului face parte din categoria Marimi neelectrice > Camere de termoviziune.
2023-11-07T18:20:48+00:00