GRUPUL GMC-INSTRUMENTS oferă o gamă diversă de intrumente puternice pentru monitorizarea în mod inteligent a consumului de energie și a calității energiei electrice în cazul sistemelor de tip Data Center. Înarmați cu datele amănunțite necesare pentru efectuarea analizei, veți știi unde este granița dintre fiabilitate și eficiență. Parametri operaționali de ultimă oră, precum PUE (Power Usage Effectiveness – Eficiența utilizării energiei electrice), ajută la identificarea profilului specific de utilizare a energiei electrice al infrastructurii IT, în contextul profilului general de utilizare a energiei electrice de către instalația monitorizată. Monitorizarea calității energiei electrice, ajută la identificarea probabilității unui defect viitor și a punctelor slabe ale sistemului. Prin cunoașterea posibilelor surse ale defectelor, este redus timpul de întrerupere a funcționării sistemului. În concluzie, GMC-INSTRUMENTS oferă soluții de ultimă oră pentru monitorizarea calității energiei electrice, măsurători și testare.
- Fiabilitatea este principala dumneavoastră grijă
Dacă Data Center-ul dumneavoastră nu funcționează 24×7, pierdeți bani, productivitate, încrederea clienților și lista poate continua.
Produse: HDPQ-DN, MAVOSYS 10, Familia de analizoare Mavowatt, Dran-View, PQView DE
- Costul electricității poate reprezenta unul dintre cele mai importante capitole din bugetul de exploatare al unui Data Center.
Monitorizarea consumului de energie și a eficienței utilizării acesteia, arată cum, unde și când este utilizată energia.
Produse: HDPQ-DN, MAVOSYS 10, Contoare EnergyMID & LINAX, MAVOWATT 20
- Identificarea deviațiilor parametrilor de calitate a energiei electrice și a posibilelor defecte
Monitorizarea continuă a calității energiei electrice oferă posibilitatea de a evalua în mod proactiv starea de sănătate a sistemului dumneavoastră de alimentare, prin identificarea situațiilor anormale de funcționare și a potențialelor defecțiuni.
Produse: HDPQ-DN, MAVOSYS 10, PQView DE
- Generarea distribuită a energiei și răspunsul la cererea de energie, afectează funcționarea unui Data Center și venitul realizat
Monitorizarea măsoară impactul și clarifică beneficiile.
Produse: HDPQ-DN, MAVOSYS 10, PQView DE
Infrastructura electrică a unui Data Center, este alcătuită dintr-un lanț complex de dispozitive electromecanice, precum surse neinteruptibile de alimentare cu energie (UPS), generatoare de rezervă, comutatoare pentru transferul energiei, unități pentru distribuția energiei (PDU) și alte echipamente similare. Companiile investesc sume importante pentru asigurarea unei calități corespunzătoare a energiei electrice și a transmisiei eficiente a acesteia către infrastructura/serverele IT, la cel mai scăzut cost posibil. Astfel de sisteme sunt complexe și chiar și cele mai bune soluții tehnice necesită mentenanță periodică, trebuind cu siguranță monitorizate privind anomalii ale calității energiei electrice. Chiar și sistemele de rezervă se pot defecta.
Responsabilitatea principală a unui manager al unui Data Center, este să se asigure că centrul de date / instalația de calcul / elementele de bază sunt întotdeauna în funcțiune și centrul de date produce venituri. În același timp, există multe alte valori care contribuie la imaginea de ansamblu a succesului unui Data Center: eficiență operațională, consum energetic optimizat, utilizare la încărcare maximă și compensări de costuri fără afectarea eficienței/timpului de funcționare. Menținerea acestui echilibru și cunoașterea punctului de basculare poate fi dificilă fără o monitorizare adecvată. Costurile privind energia electrică pot reprezenta unul dintre cele mai importante capitole al bugetului de exploatare al unui Data Center. Monitorizarea utilizării și eficienței energetice va dezvălui cum, unde și când este utilizată energia.
Parametri operaționali de ultimă oră (derivați din parametrii standard de funcționare), precum PUE (Power Usage Effectiveness – Eficiența utilizării energiei electrice), ajută la evaluarea consumului de energie al instalației dumneavoastră. PUE permite compararea consumului total de energie electrică al infrastructurii IT, față de consumul total al instalației electrice, putând fi astfel un parametru cheie într-un sistem modern de monitorizare a energiei.
Monitorizarea calității energiei electrice poate funcționa separat sau în tandem cu orice soluție de monitorizare a energiei, pentru a îi ajuta pe managerii centrelor de date să țină sub control raportul costuri/beneficii și să faciliteze succesul misiunii de asigurare a unei energii curate și fiabile către infrastructura IT. În cele din urmă, îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea costurilor operaționale NU SE POATE REALIZA prin sacrificarea fiabilității. Monitorizarea continuă a calității energiei electrice asigură oportunitatea monitorizării proactive a stării de sănătate a sistemelor energetice, identificând situații anormale precum golurile de tensiune, supratensiunile, regimurile tranzitorii și armonicile. Aceste situații de funcționare anormală pot duce la defectarea sistemelor IT, conducând la întreruperea funcționării și la apariția de defecte, sau pot duce la limitarea duratei de viață a echipamentelor scumpe.